Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Sabbatsåpent kjøpe-senter skaper storm

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

I går åpnet for første gang Arim-senteret i Kfar Saba på sabbaten. Den kontroversielle avgjørelsen om å innføre sabbatsåpent har skapt storm, og intensivert debatten mellom religiøse og sekulære i Israel, selv om bestemmelsen om å åpne ble gjort på det lokale plan. I Kfar Saba består befolkningen av 75% sekulære, men likevel trengtes demonstrasjoner og underskiftskampanjer for å få gjennom avgjørelsen. I denne kampen har det Shinui-partiet spilt den største rollen, og deres Knesset-representant Avraham Poraz kom i går med en politisk kraftsalve, hvor han hevdet at andre politikere (fra Shas og Arbeiderpartiet) misbruker "en sosial lov [som hindrer folk i å jobbe på sabbaten] til å forsterke religiøs undertrykkelse". Saken kommer nå opp til diskusjon på høyeste politiske plan. En av grunnene til at man i Kfar Saba har sett et behov for å åpne på lørdager er at man ønsker å holde en større del av innbyggernes pengebruk innen byen, i stedet for at de tilbringer helgene i f. eks. Netanya, og handler andre steder. I Kfar Saba har Shinui også innført offentlig busstransport fredag kveld.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart