Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Sabbatsåpent kjøpe-senter skaper storm

I går åpnet for første gang Arim-senteret i Kfar Saba på sabbaten. Den kontroversielle avgjørelsen om å innføre sabbatsåpent har skapt storm, og intensivert debatten mellom religiøse og sekulære i Israel, selv om bestemmelsen om å åpne ble gjort på det lokale plan. I Kfar Saba består befolkningen av 75% sekulære, men likevel trengtes demonstrasjoner og underskiftskampanjer for å få gjennom avgjørelsen. I denne kampen har det Shinui-partiet spilt den største rollen, og deres Knesset-representant Avraham Poraz kom i går med en politisk kraftsalve, hvor han hevdet at andre politikere (fra Shas og Arbeiderpartiet) misbruker "en sosial lov [som hindrer folk i å jobbe på sabbaten] til å forsterke religiøs undertrykkelse". Saken kommer nå opp til diskusjon på høyeste politiske plan. En av grunnene til at man i Kfar Saba har sett et behov for å åpne på lørdager er at man ønsker å holde en større del av innbyggernes pengebruk innen byen, i stedet for at de tilbringer helgene i f. eks. Netanya, og handler andre steder. I Kfar Saba har Shinui også innført offentlig busstransport fredag kveld.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart