Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Bekymret for russisk-syrisk våpenavtale

Syria vil bruke 6-7 milliarder kroner på våpenkjøp i Russland. Når Syrias president Bashar Assad besøker Moskva om to uker, vil han be om avanserte våpensystemer, skriver den israelske avisen Ha’aretz. Dersom Moskva godkjenner våpenhandelen, vil det bli den første betydelige avtalen mellom de to landene på mer enn ti år. Mest av alt frykter israelske myndigheter salg av den skulderholdte bakke-til-luft raketten Igla, eller kjent som SA-18 i Nato-land. Fra Syria, eller fra terrorister i Libanon eller palestinske områder, kan rakettene utgjøre en betydelig trussel mot både sivile og militære israelske fly. I følge russiske publikasjoner skyter SA-18 ned 50 prosent av flyene som ikke er b beskyttet av elektronikk, og ca. 25 prosent av flyene som er beskyttet. Israel forventer at også USA vil protestere mot rakettsalg til Syria. Dersom våpen blir levert til den arabiske diktaturstaten kan rakettene raskt bli smuglet inn i Irak, og bli en trussel mot de amerikanske styrkene der, skriver Jerusalem Post. Onsdag avviste Russlands forsvarsminister at landet har godkjent rakettsalget, men holdt muligheten åpen for leveranse til Damaskus. – Det er ikke noen restriksjoner på salg av raketter med denne rekekvidden, sa Sergey Ivanov. Washington vurderer sanskjoner mot Russland dersom avtalen blir inngått. Ryktene om salget har også skapt krise i det diplomatiske forholdet mellom Moskva og Jerusalem.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart