Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israels økonomi er bemerkelsesverdig sterk

Sjef for Israels Bank, Stanley Fischer, sier at den israelske økonomien kan komme til å vokse så mye som fem prosent i år. Dette er høyere enn bankens egen prognose fra slutten av 2006, som var på 4,6 prosent. Budsjettunderskuddet ser også ut til å bli langt lavere enn tidligere antatt. – Om vi skulle revidert våre 2007-prognoser nå, ville de blitt på nærmere fem prosent, sa Fischer på en pressekonferanse for utenlandske journalister mandag. Veksttallet forutsetter naturlig nok en fortsatt sterk global økonomisk vekst og en stabil sikkerhetssituasjon for Israel. De positive prognosene skyldes blant annet en sterk eksport av teknologivarer fra israelske firmaer og utenlandsk investering i nye israelske bedrifter. Også Tel Aviv-børsen har satt en ny topprekord, etter at aksjeprisene har steget kraftig de siste tre årene. Etter alt og dømme blir 2007 det femte året på rad med vekst i israelsk økonomi, informerer Jerusalem Post. I følge Stanley Fischer kommer budsjettunderskuddet til å bli på rundt to prosent av bruttonasjonalprodukt i 2007, sammenliknet med finansdepartementets tak på 2,9 prosent. Det planlagte underskuddet ble satt etter krigen i Libanon, basert på en vekstprognose for BNP på 3,8 prosent for 2007, mens det i dag er klart at økningen blir betydelig høyere. Økonomien er "bemerkelsesverdig sterk" etter krigen i juli og august, sier Fischer. Til sammen har privat industri og den israelske staten nå flere aksjer i utlandet, enn utenlandske investorer har i Israel. "Dette er en ny utvikling, en ganske ubegripelig utvikling," sier en optimistisk banksjef. Miff.no: Israels økonomi


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart