Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Må få kontroll på budsjettunderskuddet

Israels sentralbanksjef Stanley Fischer (Foto: Monika Flueckiger, swiss-image.ch)
Israels sentralbanksjef Stanley Fischer (Foto: Monika Flueckiger, swiss-image.ch)
Den israelske økonomien opplever tilbakegang. Derfor er den neste regjeringen nødt til å få kontroll på det økende budsjettunderskuddet, sier sentralbanksjef Stanley Fischer.

De siste månedsbaserte tallene fra Statistisk sentralbyrå, viser at økonomien i Israel er i ferd med å bli innhentet av EU-krisen. Antallet arbeidsledige har begynt å øke, og med det har den israelske gjennomsnittslønnen gått i motsatt retning. Hovedårsaken er mindre handel med utlandet og den påfølgende lavere produksjonsraten. Det er ingen markeder Israel selger mer til, enn til EU-landene.

Nå advarer sentralbanksjef Stanley Fischer om at dersom Israel skal klare å håndtere stagnasjon og fall i økonomien, er den neste regjeringen nødt til å ta tak i budsjettunderskuddet. Den sittende regjeringen har allerede innført skatteøkninger og andre tiltak for å styrke skatteinntjeningen, men det er tydeligvis ikke nok.

– Bekymringen er at på grunn av den politiske situasjonen, vil vi oppleve et budsjett som går utover kriteriene. Med det mener jeg at i perioden 2013-2014 vil vi måtte nå  budsjettmål som ikke er like ambisiøse som de burde være. Dersom vi ikke får situasjonen under kontroll i 2013, vil det bli mye vanskeligere å gjennomføre dette i framtiden. Å forskyve disse problemene hjelper sjelden, sier han.

Fischer sikter til at Israel i 2012 vil få et underskudd i budsjettet på rundt 4,2 prosent. Det er 1,2 prosent høyere enn styringsregelen for israelsk politikk. I «normale tider» vil underskuddet ligge på rundt 2-2,5 prosent, for å ha en «buffer» å gå på.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart