Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Løslatte terrorister får månedslønn på nivå med toppstillinger i PA

Skjermdump fra Utenriksdepartementets sammenstilling av PAs lønnsutbetalinger til palestinske fanger.
Skjermdump fra Utenriksdepartementets sammenstilling av PAs lønnsutbetalinger til palestinske fanger.
I nytt brev fra utenriksminister Espen Barth Eide til Kontrollkomiteen kommer det fram at også løslatte fanger får lønn tilsvarende toppstillinger i palestinske selvstyremyndigheter. UD må nå bekrefte detaljene som Palestinian Media Watch og MIFF har gjengitt fra åpne palestinske kilder.

I går sendte utenriksminister Espen Barth Eide svar til Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget angående PAs lønnsutbetalinger til dømte terrorister i israelsk fangenskap. Brevet og de tre vedleggene bekrefter at PA har en skalert lønnsordning, hvor utbetalingene øker etter antall år de dømte terroristene har sonet. Det blir også bekreftet, som MIFF meldte allerede i september 2012, at lønnsutbetalingene ble kraftig øket i 2011. «For dem som hadde sonet mer enn 30 år, ble støtten tredoblet», skriver UD. Månedsutbetalingene ble derfor 19.200 kroner. Ifølge PA er det «omlag 70 fangefamilier» som mottar dette. PA omtaler det som et «toppbidrag».

 

Venter fortsatt på svar

PA fortsetter å framstille utbetalingene som en stønad til fangenes familie, selv om det er blitt tydelig at fangene selv kontrollerer hvem som skal forvalte lønnsutbetalingene. UD skriver også: «For fanger som var ansatt i PA før arrestasjonen, kan støtten betales direkte til fangens lønnskonto.»

Utenriksministeren forteller at Norge ikke har mottatt noe formelt svar fra PA på det felles norsk-britiske brevet med spørsmål som ble sendt 15. mars. Det norske representasjonskontoret har mottatt det UD kaller «en uformell, skriftlig tilbakemelding» som ikke er datert eller signert. Det har heller ingen logo som knytter dokumentet til PA. Likevel har UD lagt det ved saken som et vedlegg.

Barth Eide lover å følge opp saken videre i samtaler med palestinske ledere, og lover å komme tilbake til Stortinget når UD «mottar nye og relevante opplysninger i saken». «Selv om det er slått fast fra palestinsk side at norske bistandspenger ikke er brukt til palestinske fanger finner jeg like fullt sider ved ordningen problematisk,» skriver utenriksministeren.

 

Belønningen fortsetter etter løslatelse

UD har satt opp en egen sammenstilling «basert på offentlig tilgjengelig informasjon». Her er det ingenting som strider mot det Palestinian Media Watch (på engelsk, og MIFF på norsk) tidligere har meldt. Tvert imot, det er tydelig at UD har brukt de samme kildene som PMW. Dermed framstår de tidligere angrepene mot den israelske organisasjonen fra statssekretær Torgeir Larsen og utenriksminister Espen Barth Eide i et enda mer negativt lys.

I sammenstillingen blir det synlig hvilken månedslønn PA gir til «alle løslatte fanger som har vært 5 år eller mer i fengsel». En fange som har sittet 25 år i fengsel, og som derfor soner dom for alvorlig sikkerhetsbrudd (ofte medvirkning til drap og terrorplanlegging), får lønn på tilsvarende nivå som en viseminister i PA. Fanger som har sittet mellom 8 og 20 år i fengsel får månedslønn på nivå med direktører blant de statsansatte i PA. Ifølge dokumentet har dette vært palestinsk lov siden 2004.

Dokumentet viser også at løslatte fanger får utbetalt en skalert engangssum ved frigivelse, noe som skal hjelpe dem å «finne seg til rette». Fanger som har sittet 25 år eller mer i fengsel, får omlag 60.000 kroner utbetalt. De som har sittet fra 1 til 3 år får 6000 kroner.

Som UD selv skriver, er denne informasjonen offentlig tilgjengelig. Likevel kan vi ikke se at UD noen gang har opplyst om dette til Stortinget tidligere.

 

Fayyads forklaring

Utenriksministeren legger også ved et brev undertegnet PAs statsminister Salam Fayyad datert til 9. mai 2013. Her skriver Fayyad:

«Med referanse til din henvendelse når det gjelder utbetalinger til familier for palestinske politiske fanger i israelske fengsel, ønsker jeg å bekrefte at alle midler overført til den palestinske myndighet fra kongeriket Norge er blitt brukt til å betale lønnen til palestinske myndigheters tjenestemenn. Utbetalinger til fangers familier er del av et sosialt hjelpeprogram for de finansielt og økonomisk vanskeligstilte og er ikke del av lønnsutbetalingene til offentlige tjenestemenn.

Jeg ønsker å benytte denne mulighet til å uttrykke min dypeste takknemlighet og glede til deg personlig og til kongeriket Norge for dets usvikelige støtte til saken om å oppnå rettferdighet og fred i vår region.» [MIFFs oversettelse]

Dette er en forklaring Stortinget ikke kan slå seg til ro med. Så lenge Norge gir 300 millioner kroner årlig i generell budsjettstøtte til PA, frigir det midler for dem til å fortsette belønningssystemet for dømte terrorister.

 

Relaterte saker

 

Malkis drapsmann får 9.000 kroner i måneden, og belønningen er finansiert av Norge

Malki Roth (15) var en solstråle som spredte glede med fløytespillet sitt. 9. august 2001 ble hun drept sammen med sin venninne mens de koste seg på pizzarestaurant. Mannen som laget bomben får ni tusen kroner i måneden i lønn fra palestinske myndigheter. Belønningssystemet til terrorister blir smurt av våre skattepenger.

 

Vil utenriksministeren miste sin sjanse til å stanse PAs belønningssystem for terrorister?

Utenriksminister Espen Barth Eide svarer på et krav ingen har framsatt og kommer med et nytt angrep på Palestinian Media Watch. Vil historien kunne tilgi dersom Norge misbruker sin mulighet til å få en stans i palestinernes storstilte pengestrøm til menn og kvinner som drepte flest mulig sivile israelere?

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart