Søk
Palestinere som selger sine egne eiendommer til jøder i Øst-Jerusalem og andre steder trues med alvorlige konsekvenser.

Truer arabere som selger eiendom til jøder i Jerusalem

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

I henhold til palestinske myndigheters lover er det en straffbar handling for palestinere å selge eiendom til jøder. Straffen for å begå et slikt lovbrudd er livstid i fengsel med hardt arbeid, skriver Palestinian Media Watch (PMW).

Men i frykt for at selv ikke denne drakoniske loven er nok til å forhindre palestinere som bor i Jerusalem i å selge eiendommer til jøder, så har Fatah, som ledes av den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, også publisert trusler om at Israel ikke vil være i stand til å forhindre at de vil bli straffet:

Fatah vil komme med full styrke mot alle som har solgt sin samvittighet og tillater å forlate sine verdier, sin religion og deres tro ved å jakte penger og ulovlig overføre deres eiendom til bosetterorganisasjonene som er aktive i Jerusalem. Uavhengig av hvilke midler som okkupasjonsmakten har til rådighet, så vil ikke Israel være i stand til å forhindre Fatah i å nå disse håndfulle menneskene som har prioritert penger fremfor hjemlandet.

PAs offisielle avis Al-Hayat Al-Jadida, 26. november 2020

Grunnlaget for palestinske myndigheters (PA) forfølgelse av palestinere som selger eiendom til jøder er basert på artikkel 114 i den jordanske straffeloven (1960) fra den gangen området var under jordansk kontroll. Den opprinnelig jordanske loven slo fast at en person som forsøker å svekke enhver del av det jordanske territorium for å knytte det til en fremmed stat vil bli straffet med minst fem års hardt arbeid. Siden har PA adoptert loven.

PMW har tidligere rapportert at PA-president Mahmoud Abbas i 2014 vedtok et tillegg til loven som gjorde at maksimumsstraffen ble økt til livstid i fengsel med hardt arbeid. Tidligere i år avslørte PMW at PA hadde instruert politiet til streng håndhevelse overfor alle som selger eiendom til jøder.

En palestinsk studie gjennomført i 2018 viste at 87,8 prosent av de spurte omtaler palestinere som selger eiendom til jøder for «forrædere», mens 9,1 prosent omtaler dem som «korrupte/foraktelige/ikke-patriotiske».

Truslene fra Fatah følger vanlig historisk revisjonisme fra PAs side. Ved å erklære at 360.000 palestinere bor i Øst-Jerusalem, så mener Fatah det beviser at «det ikke finnes tvil om at Jerusalem i høyeste grad er en arabisk, palestinsk og islamsk by».

Men Fatah utelater viktige demografiske fakta i sine påstander:

  1. Den britiske folketellingen i 1922 viser at jødene har utgjort flertallet (mer enn muslimer og kristne til sammen) i Jerusalem i minst 100 år. Ifølge folketellingen var 33.971 av Jerusalems 62.578 innbyggere jøder.
  2. Etter frigjøringen av Jerusalem i 1967 utgjorde jødene 74 prosent av byens befolkning.
  3. Ved utgangen av 2018 bodde det nærmere 565.000 jøder i Jerusalem og bare 350.000 arabere. Av disse bor 220.000 i det Fatah definerer som Øst-Jerusalem.

Uavhengig av demografiske fakta er det klart at PAs lov, som forbyr salg av eiendom til jøder, er fundamentalt rasistisk. I apartheid Sør-Afrika var svarte sør-afrikanere «bare» utestengt fra å eie 93 prosent av eiendommene i landet. PA forbyr arabere å selge eiendom til jøder på alle områder som PA gjør krav på – ikke bare på områder som kontrolleres av PA – men også i Område A på Vestbredden og Jerusalem, som er under israelsk kontroll.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart