NB! Mindre enn 100 ledige billetter til Gamle Logen onsdag

Det vil sannsynligvis IKKE bli anledning til å kjøpe billetter ved inngangen.

Bestill din billett på forhånd nå!

Meretz' Nitzan Horowitz er en av de to mest populære kandidatene i Tel Avivs ordførervalg. (Foto: Nitzan Horowitz - ניצן הורוביץ, Facebook.com)
Meretz' Nitzan Horowitz er en av de to mest populære kandidatene i Tel Avivs ordførervalg. (Foto: Nitzan Horowitz - ניצן הורוביץ, Facebook.com)

Israel velger retningen for lokaldemokratiet

Sekulære interesser mot religiøse interesser. Venstresidens "rettferdighet" mot høyresidens "økonomiske ansvarlighet". Lokalvalg i Israel kan være vel så viktig for landets framtid, som Knesset-valgene.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Det er ordfører- og kommunestyrevalg i samtlige av Israels 191 kommuner i dag. Fra små arabiske landsbyer i Galilea i nord, til turistbyen Eilat i sør. Størst interesse knyttes det rundt de viktige og tette valgkampene som foregår i Jerusalem og Israels økonomiske motor Tel Aviv.

Sittende ordfører i Jerusalem, Nir Barkat, ledet på sist måling med 47 prosent, mens Likuds kandidat Moshe Lion har 41 prosent. Barkat er mest populær blant sekulære velgere, mens Lion får de fleste av sine stemmer fra ultra-ortodokse miljøer.

T.v.: Jerusalems ordfører Nir Barkat (Foto: Nir Barkat - ניר ברקת, Facebook.com). T.h.: Ordfører-kandidat i Jerusalem Moshe Lion (Foto: Moshe Lion - משה ליאון, Facebook.com)
T.v.: Jerusalems ordfører Nir Barkat (Foto: Nir Barkat - ניר ברקת, Facebook.com). T.h.: Ordfører-kandidat i Jerusalem Moshe Lion (Foto: Moshe Lion - משה ליאון, Facebook.com)
Tel Avivs ordfører Ron Huldai (Foto: Wikimedia Commons)
Tel Avivs ordfører Ron Huldai (Foto: Wikimedia Commons)

Tel Aviv-valget ser også ut til å bli mer spennende enn på lenge. Ron Huldai har vært ordfører i byen i mange år, men blir utfordret av Nitzan Horowitz fra det sosialdemokratiske Meretz-partiet. Huldai ser ut til å være et hestehode foran på målingene, med 45 prosent mot sin hovedutfordrers 38 prosent, opplyser Jerusalem Post.

Horowitz er den sionistiske venstresidens favorittkandidat og kan bli den første åpent homofile ordføreren i millionbyen. Han ønsker at offentlig transport også skal være tilgjengelig på sabbaten. Men det er en trend i Israel at sittende ordførere får fornyet tillit. I 2008-valget fikk to-tredjedeler av ordførere på gjenvalg beholde jobben.

Her er noen fakta om israelske lokalvalg:

  • Lokalvalg i Israel har siden 1993 blitt avholdt hvert femte år. Sist gang i 2008.
  • Velgerne skal både bestemme hvem som blir deres neste ordfører og hvem som får sitte i kommunestyret.
  • For å kunne bli ordfører kreves det over 40 prosent av stemmene. Hvis ingen oppnår dette, blir det gjenvalg mellom de to sterkeste kandidatene.
  • Israelske innbyggere som ikke har statsborgerskap (for eksempel flertallet av araberne i Øst-Jerusalem) har likevel stemmerett i lokalvalg.
  • Akkurat som i Norge finnes det en rekke lokallister i de forskjellige kommunene, i tillegg til de tradisjonelle partiene
  • Havner et lokalvalg for tett innpå Knesset-valget, betyr det at enkelte kommuner dropper sitt ordførervalg, hvis et samlet kommunestyre kan bli enige om én felles ordførerkandidat.
  • Valgdagen til Knesset er offisiell fridag, noe som ikke er tilfellet ved lokalvalg.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart