Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Fullstendig uberettiget av Obama

Benjamin Netanyahu og Barack Obama under et møte i 2013. (Illustrasjonsfoto: GPO)
Benjamin Netanyahu og Barack Obama under et møte i 2013. (Illustrasjonsfoto: GPO)
Koalisjonslederen i Knesset mener USAs president hykler når han forskjellsbehandler Israel i sin kritikk.

I et intervju med The Atlantic, publisert torsdag, opprettholder USAs president Barack Obama den skarpe kritikken av Israels statsminister Benjamin Netanyahu som han kom med etter det israelske valget 17. mars. Han beskyldte Netanyahu for å undergrave demokratiet og gå imot Israels uavhengighetserklæring.

Bakgrunnen for kritikken var Netanyahus uttalelse om tostatsløsningen dagen før valget, og appellen til velgerne om å skynde seg til stemmelokalene ”fordi arabiske velgere drar i flokkevis til valglokalene”. Netanyahu har utdypet hva han mente med kommentaren om at en palestinsk stat ikke ville bli opprettet i hans regjeringstid. Han beklaget kommentaren om arabiske velgere gjentatte ganger i dagene etter valget. Likevel opprettholder fortsatt Obama sin sterke kritikk. Han mener slike kritiske uttalelser mot Netanyahu gir ham større tyngde og troverdighet når han forsvarer Israel på internasjonale arenaer i andre anledninger. Netanyahu må forstå at slike kommentarer får utenrikspolitiske konsekvenser for Israel, hevder Obama.

Lederen for posisjonspartiene i Knesset, Tzahi Hanegbi fra Netanyahus parti Likud, tar avstand fra Obamas rettferdiggjøring av kritikken. Ifølge Times of Israel sier han at Obamas kritikk av den israelske statslederen er fullstendig uberettiget.

– Det er utrolig at den amerikanske presidenten, presidenten for Israels mektigste allierte, synes det passer seg å rette kritikk mot oss når man ikke hører ett ord kritikk fra ham mot våre naboland om ulike temaer, som Iran. Det er landet med flest henrettelser, og han gjør en stor innsats for å oppnå forsoning med dem. Han trenger å se ting i proporsjoner, sier Hanegbi til Israel Radio.

Hanegbi sier Obamas kommentarer var ”rystende” og ”ikke lite hyklerske”.

I tillegg til å være leder for koalisjonen i Knesset, er Hanegbi leder for utenriks- og forsvarskomiteen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart