Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Det er ikke bare rettsreformen som har svekket tilliten til regjeringen

Benjamin Netanyahu. (Foto: Flash90)
En serie ytterliggående lovforslag fra regjeringen har fått folk langt ut på høyresiden til å dra i nødbremsen.

De siste dagene har demonstrasjonene mot regjeringens rettsreform toppet seg med store protestmobiliseringer i gatene. Lørdag sa forsvarsminister Yoav Gallant at rettsreformen burde bli satt på pause. Søndag responderte statsministeren med å gi ham sparken. Det provoserte til større protester enn noen gang  tidligere, og fra mandag ble det satt i gang generalstreik. Senere på dagen satte Benjamin Netanyahu rettsreformen på pause.

De siste ukene har oppslutningen om regjeringskoalisjonen stupt på meningsmålingene, og det skyldes ikke bare rettsreformen. Den høyreorienterte kommentatoren Sara Haetzni-Cohen er tilhenger av å svekke makten til høyesterett, men mener regjeringen «som vi valgte og hadde bedt om ikke forstår den store muligheten de ble gitt». I en lang opplisting peker hun på «idiotiske» lovforslag bare egnet til å «tjene smale interessegrupper», og «pinlige offentlige uttalelser» fra koalisjonen:

«Gaveloven [å tillate ubegrensede gaver til folkevalgte], den franske loven [som gjør statsministeren immun mot straffeforfølgelse], loven mot opptak [forbud for journalister å publisere opptak av politikere uten samtykke], Deri-loven [for å tillate straffedømte politikere å bli regjeringsmedlemmer], loven for politiets spesialenhet [svekke muligheten til å straffeforfølge politi som bruker vold], loven for å ta kontroll over den sentrale valgkomitéen, Vestmuren-loven [som foreslår fengselsstraff for kvinner som kler seg usømmelig på det hellige stedet, hametz-loven [å tillate sykehus å forby mat som ikke er kosher i den jødiske påskehøytiden] og mer.»

Og hun fortsatte: «Det er lover som er populistiske i den grad at de er farlige, som «immunitet for IDF-soldater»-loven, som kan gjøre at våre beste sønner og døtre havner i Haag [hos den internasjonale straffedomstolen]. Det hele ser ut som om det blir gjort overfladisk, med arroganse og hybris, drevet av innfall og ønsket om raske medieoverskrifter. Knesset-medlemmer som vi valgte for å bringe endring og et nytt budskap har bragt oss hovedsakelig forlegenhet.»

Haetzni-Cohens hjertesukk er representativt for en større andel av den israelske høyresiden, påpeker Haviv Rettig Gur, politisk kommentator i Times of Israel. Oppfatningen av at regjeringen er ansvarlig for kaoset, og ikke «anarkistene» som demonstrerte i gatene, bredte seg. Søndag og mandag kom flere Likud-politikere på banen og sa at de ville støtte Benjamin Netanyahu dersom han valgte å sette rettsreformen på pause.

«Aldri i landets historie har så mye politisk kapital og hardt tilkjempet valgsuksess blitt så raskt og omfattende sløst bort,» skriver Rettig Gur.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart