Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

6 av 10 jøder ønsker busser på sabbaten


Organisasjonen Hiddush for religiøs frihet og likhet publiserte på den jødiske nyttårsdagen sin årlige indeks kalt «Staten og religion». Den ser på holdningene til det jødiske samfunnet i Israel i ulike viktige samfunnsspørsmål som har med stat og religion å gjøre.
56 prosent av jødene i Israel mener stat og religion bør være separert, viser rapporten. 28 prosent er sterkt imot dette. 80 prosent av dem som definerer seg som sekulære er for et slikt skille, mens 85 prosent av de ultraortodokse er imot.
37 prosent mener spenningene i forholdet mellom sekulære og ultraortodokse er det mest alvorlige, mens 33 prosent svarte mellom høyre- og venstresiden. 14 prosent mente forholdet mellom rike og fattige er det største problemet.
På spørsmål om hvilken sak i forhold til stat og religion som er mest prekær, svarte 50 prosent av både sekulære og tradisjonelle jøder at det er problemet med å få ultraortodokse til å tjenestegjøre i IDF.
Et annet viktig spørsmål som ble reist er den ortodokse ekteskapspakten for jøder i Israel. 62 prosent ønsker at staten skal akseptere alle typer ekteskap for jøder. Blant sekulære er tallet så høyt som 91 prosent. 52 prosent støtter kjønnsnøytrale ekteskap, slik vi har i Norge.
I Israel er det kun svært få steder at busser går på sabbaten i jødiske byområder. Dette er et ofte debattert tema i landet. Undersøkelsen viser at et flertall av israelske jøder (63 prosent) støtter offentlig transport på den jødiske helligdagen


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart