Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Israelske arabere og demokratiet

Sommeren 1997 var en delegasjon israelske arabere på besøk i Syria. Mange av dem var medlemmer av Knesset. Syrerne tillot ingen jøde å være med, ikke en gang en journalist. Syria er formelt sett i krig med Israel (status er våpenhvile).

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Abdul Malik Dahamshe, medlem av Knesset fra Demokratisk arabisk parti, uttalte bl. a følgende: Han håper at Syria vinner den neste krigen mot Israel, Palestina (inkludert Israel) og Syria er ett hjemland, arabernes seier vil til slutt bli vunnet ved sverdet, ved jihad (hellig krig) av hele den arabiske verden.

 

Flere andre arabiske medlemmer av Knesset kom med lignende uttalelser, som jo var rene krigs­erklæringer mot deres hjemland. Flere arabere hevdet også at de arabiske flyktningene fra 1948 måtte ha rett til å vende tilbake til Israel (til tross for at det siden er kommet flere jøder fra arabiske land til Israel enn de araberne som flyktet).

 

Statsminister Netanyahu kom med en kort kommentar til krigserklæringene. Han sa at Israel aldri vil tillate arabiske flyktninger å vende tilbake til Israel. Og så sa han at slike uttalelser som dem de ansvarlige araberne var kommet med, skulle ikke få lov til å ødelegge det delikate forholdet mellom jøder og arabere i Israel.

 

– Det var hele kommentaren fra Netanyahu. Bortsett fra en viss kritikk fikk besøket og det som skjedde ingen følger for noen av de arabiske delegatene.

Jeg er overbevist om at ikke et eneste annet land i verden, Norge ikke unntatt, ville ha reagert så tolerant på en så provoserende oppførsel i en krigssituasjon.

 

Les også:
Fordel for araberne
Forskning og teknologi
Helse og sikkerhet
Integrering
Jordbruk
Økonomi
Utdanning
Forbilledlig demokrati

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart