Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israel skal bruke mer solenergi

Det er planer om å bygge 40 nye solcelleparker i Israel.

Det første anlegget kan levere energi til det åpne strømnettet allerede i løpet av sommeren, skriver Yedioth Aharonoth. Fra før har Israel flere titalls mindre pilotprosjekter.

Firmaet Arava Power er en av hovedaktørene bak de nye stasjonene. Prosjektet som ligger lengst framme er solcelleparken Ketura Sun i Negev-ørkenen, som skal forsyne mer enn 1.000 husstander. Anlegget, som dekker et areal på 80 mål, vil produsere mer enn 5 megawatt de neste to tiårene og selge strøm til Israels elektrisitetsselskap for 2,42 kroner per kilowatt-time.

En annen park som bygges i nærheten rommer hele 500 mål med paneler. Dette vil forsyne Eilat med én tredel av feriebyens strømforbruk.

Ønsker å være maktfaktor
Regjeringen i Jerusalem ønsker at Israel skal bli en maktfaktor når det gjelder alternativ energi. Derfor støtter regjeringen utviklingen av teknologi som kan vende energiproduksjonen bort fra ikke-fornybare kilder som gass, kull og olje. Målet er at 10 prosent av landets samlede elektrisitetsproduksjon skal bli produsert gjennom alternative løsninger innen 2020.

Ikke bare er slike tiltak til hjelp for miljøet, men det er også viktig for Israel selv politisk. I dag er nemlig landet nesten totalt avhengig av gass og kull importert fra utlandet, primært fra Egypt. Men siden tidligere president Hosni Mubarak ble styrtet, har situasjonen mellom landene blitt noe kjøligere.

– Vårt mål er å gjøre strømnettet så grønt at Israel vil bli den første vestlige økonomien som forandres fra å være karbonbasert til å basere seg på solenergi, forklarer Arava-sjef Yosef Abramowitz.

Han legger til at selskapet på sikt håper å kunne produsere 400 megawatt.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart