Israels forsvarsminister Moshe Ya'alon.
Israels forsvarsminister Moshe Ya'alon.

– Abbas må avvæpne Hamas

Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon mener de palestinske selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas må ta reell kontroll over Gaza-stripen dersom de vil bevise at forsoningsavtalen ikke er inngått for å føre verden bak lyset.

Først dersom Abbas sørger å avvæpne Hamas’ styrker og ta kontrollen tilbake over Gaza-stripen, vil det være troverdig at de to partene virkelig står sammen, mener Ya’alon. Hvis ikke det skjer, mener han det vil være tydelig at forsoningen kun er en farse for å forlede verdenssamfunnet.

– Vil ikke bedra oss selv

Forsvarsministeren kom med disse uttalelsene under et møte med utenlandske forsvarsattacheer, ifølge Israel Radio.

Han la til at selv om Israel virkelig ønsker fred, er Israel ikke villig til å bedra seg selv. Han anklaget de palestinske selvstyremyndighetene for at de ikke har villet akseptere Israel som en jødisk stat, og for ikke å ha gått inn for å oppnå en avtale som ville ha gjort slutt på konflikten for godt.

Dette forteller Times of Israel.

Samstemmer ikke med hverandre

Mahmoud Abbas har hele tiden hevdet at den nye samlingsregjeringen har akseptert Midtøsten-kvartettens krav om å anerkjenne Israels rett til å eksistere, ta avstand fra terror og anerkjenne internasjonalt inngåtte avtaler. Hamas har benektet gjentatte ganger at de er med på dette, og deres charter fastslår fortsatt at målet er å eliminere Israel. Hamas har uttalt at de planlegger å gjøre som Hizbollah i Libanon, som lar sin væpnede fløy leve sitt eget liv som terrororganisasjon, samtidig som de opererer som et politisk parti. Like før regjeringsskiftet mandag, forklarte Hamas’ daværende regjeringsleder Ismail Haniyeh at hensikten med forsoningsavtalen med Fatah var å stå samlet i den fortsatte ”motstandskampen” mot Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart