En palestiner kaster en molotov-coctail mot israelske styrker. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Opptøyene fortsetter også etter helgen

Palestinske voldelige opprørere fortsetter å gå i sammenstøt med israelske styrker i Øst-Jerusalem og på Vestbredden.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Tirsdag formiddag gjorde flere hundre palestinere opptøyer ved Kalandiya, mellom Jerusalem og Ramallah, ifølge Jerusalem Post. Opprørerne kastet steiner mot israelske sikkerhetsstyrker. IDF og grensepolitiet brukte blant annet tåregass for å oppløse folkemengden, og når denne artikkelen skrives, er det foreløpig ikke meldt om skadde fra noen av partene.

 

Tre palestinere er rapportert drept

Mandag kveld meldte palestinske medier at en palestinsk ungdom var blitt drept i konfrontasjon med israelske styrker i bydelen Beit Hanina i Øst-Jerusalem. Det er rapportert om at til sammen tre palestinere skal være drept i slike sammenstøt i løpet av det siste døgnet, ifølge Times of Israel.

Tidligere mandag ble en 13 år gammel palestiner drept i flyktningleiren Aida ved Betlehem, da israelske soldater forsvarte seg mot steinkasterangrep. IDF opplyser at 13-åringen ikke var målet for skuddet som ble avfyrt, men at han ble truffet ved en feil.

Natt til mandag ble en 18 år gammel palestiner drept i Tulkarem mens han deltok i opprør der det ble kastet steiner og brannbomber mot israelske styrker.

 

Dette er noen av de andre hendelsene som har blitt rapportert det siste døgnet:

– Israelske styrker rev natt til tirsdag husene til to palestinske terrorister, ifølge Jerusalem Post. Den ene av dem var skyldig i å kjøre på sivile med bulldoser i et angrep der en ble drept og sju skadet, før terroristen selv ble skutt og drept av politiet 4. oktober 2014. Den andre var skyldig i terrorangrepet mot en synagoge i Jerusalem 18. november 2014, der fire jøder ble drept med øks. Også han ble skutt og drept i sammenstøt med politiet på stedet. Netanyahu varslet søndag at praksisen med å ødelegge boligene til terrorister ville bli trappet opp, som en av reaksjonene mot den pågående voldsbølgen.

– Mandag kveld var 2.000 demonstranter samlet foran statsministerboligen i Jerusalem for å protestere mot at ikke terrorbølgen er blitt stanset ennå, ifølge Ynetnews.com.

– Mandag kveld rapporterte Channel 2 om voldelige opptøyer i bydelen Issawiya i Øst-Jerusalem.

– I bydelen French Hill i Jerusalem ble to personer lettere skadet da steinkastere angrep bussen de satt i mandag kveld, ifølge Channel 2. En 25 år gammel mann ble fraktet til Sha’are Zedek-sykehuset med skader fra glasskår i ryggen, tilføyer Ma’ariv.

– Fotballfans fra den arabiske israelske byen Sakhnin kastet steiner på israelsk politi i Jerusalem sent mandag kveld, etter at laget deres, Bnei Sakhnin, hadde tapt en kamp mot Beitar Jerusalem, ifølge Ynetnews.com.

– Ved Zif-krysset i Hebron-regionen på Vestbredden angrep steinkastere forbipasserende biler, ifølge Ynetnews.com. Det er ikke meldt om personskader.

– Ved Damaskus-porten utenfor Gamlebyen i Jerusalem ble tre jødiske ungdommer arrestert, da en gruppe jødiske ungdommer oppsøkte palestinere på stedet og skjelte dem ut. Ungdommene gjorde motstand da politiet forsøkte å stanse dem fra å gå inn på området, ifølge Ynetnews.com.

– I den arabisk-dominerte byen Nasaret ble det kastet steiner mot en buss under en demonstrasjon mandag kveld, ifølge Walla News. Ingen er meldt skadet.

– Palestinske demonstranter kastet rørbomber mot israelske soldater og grensepolitistyrker i nærheten av Rakels grav mandag, ifølge Channel 2. 300 opprørere var med på opptøyene ved den jødiske helligdommen. Ingen er meldt skadet.

– Tre palestinere ble arrestert i Jerusalem mandag. To av dem angrep politi og grensepoliti i Gamlebyen. Den tredje ble arrestert for mistanke om medvirkning i opptøyene på og rundt Tempelhøyden, ifølge Times of Israel.

– 11 palestinere ble arrestert på Vestbredden mandag kveld. Ti av dem er mistenkt for deltakelse i steinkasting og annen terror, ifølge Ynetnews.com.

– En mann ble lettere skadet da steinkastere angrep ham i en gågate i Sør-Jerusalem, ifølge Ma’ariv. En person er arrestert og sikkerhetsstyrkene leter etter flere som var medvirkende.

– Palestinske ungdommer forsøkte å blokkere et veikryss i bydelen Shuafat i Øst-Jerusalem. De kastet steiner mot grensepolitiet og politiet. Sikkerhetsstyrkene lyktes i å oppløse folkemengden, ifølge Walla News.

– Mandag morgen ble det meldt om opptøyer i områdene rundt Hebron og Ramallah. Flere titalls palestinere er ifølge rapporter skadet av å ha inhalert tåregass under sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker flere steder rundt de to byene. Opprørerne kastet steiner mot israelerne. Det er likevel ikke meldt om skader.

– Til sammen er det meldt om sammenstøt mellom voldelige opprørere og israelske styrker omtrent 25 steder på Vestbredden i løpet av mandag, ifølge Channel 2.

 

I tillegg ble rakettangrepene fra Gaza mandag kveld besvart natt til tirsdag, ved at det israelske luftforsvaret angrep en av Hamas’ terrorbaser nord på Gaza-stripen. Ingen er meldt skadet i svarangrepet.

 

Spenningsnivået har eskalert de siste dagene, etter at et jødisk foreldrepar ble skutt langs en vei på Vestbredden torsdag, og to menn ble drept i knivangrep i Jerusalem lørdag.

Her kan du lese om en del av hendelsene som utspant seg i helgen.

Her kan du lese om de politiske reaksjonene på israelsk og palestinsk side søndag.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart