Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Minst sju skadet i fire knivangrep torsdag

Politi ved åstedet for knivangrepet i Tel Aviv torsdag 8. oktober. (Foto: Flash90)
Torsdag gikk palestinske terrorister til knivangrep i storbyene Tel Aviv og Jerusalem, Afula i Nord-Israel og bosetningen Kiryat Arba sør på Vestbredden.

Torsdag kveld klokken 19 lokal tid (klokken 18 norsk tid) ble to personer skadet i et knivangrep på åpen gate i byen Afula, som ligger i nedre Galilea, mellom Nasaret og Vestbredden.

En 20 år gammel palestinsk mann fra Jenin utførte angrepet. Han er pågrepet av politiet og uskadet. En 20 år gammel israelsk soldat ble moderat skadet av knivstikk i overkroppen, og en annen person ble lettere skadet. Terroristen ble overmannet av andre sivile på stedet, før politiet ankom.

Fram til at politiet fjernet den pågrepne terroristen fra åstedet, stimlet en folkemengde sammen rundt ham. Flere personer gikk løs på ham og sparket ham, og politiet oppløste folkemengden med tåregass av frykt for lynsjing av angriperen. Da politiet brakte ham bort, ble det kastet steiner mot dem og mot et tv-team fra Channel 2.

Dette var det fjerde knivangrepet mot israelske jøder på en og samme dag.

 

En kritisk skadet i Kiryat Arba

Litt før klokken 16 torsdag ettermiddag kom det meldinger om knivangrep ved inngangen til den jødiske bosetningen Kiryat Arba, like ved Hebron, sør på Vestbredden. En 25 år gammel innbygger i bosetningen ble knivstukket i ryggen og er alvorlig skadet.

Angriperen kom seg unna. Det israelske forsvaret har sendt ut tropper på leting etter terroristen. Det har ikke kommet fram andre detaljer om gjerningspersonen enn at det dreier seg om en palestiner.

 

Minst to skadet i Tel Aviv, terroristen drept

En snau time tidligere ble en kvinnelig soldat angrepet med et skrujern av en palestinsk terrorist i nærheten av forsvarsdepartementets hovedkvarter langs Begin Avenue i Tel Aviv. Hun ble stukket i hodet med et skrujern, men slapp fra angrepet med lettere skader. Terroristen forsøkte å stjele skytevåpenet hennes, men klarte det ikke. Mens han løp videre nedover gaten, angrep han flere andre personer. Minst en er bekreftet skadet i tillegg til soldaten, men noen medierapporter melder om opptil fem skadde.

Gjerningsmannen var en mann som var bosatt i Gamlebyen i Jerusalem, og som jobbet som bygningsarbeider på et anlegg i Tel Aviv. Alderen hans er ikke oppgitt, men han ser ut til å ha vært i 20-årene. Han ble skutt og drept av en soldat under angrepet.

Moren til den skadde soldaten forteller at datteren hørte roping og løp ut i midten av en vei for å se hva som skjedde. Da overfalt terroristen henne og stakk henne i hodet med skrujernet.

Ved 12-tiden ble en 25 år gammel jødisk bibelskolestudent knivstukket i Jerusalem av en 19 år gammel palestinsk terrorist fra Øst-Jerusalem. En sikkerhetsvakt ble lettere skadet i angrepet. Dette angrepet kan du lese mer om her.

 

Her er noen av torsdagens andre hendelser i Israel og på Vestbredden:

– Ved 22-tiden torsdag kveld ble det kastet steiner på en 17 år gammel gutt i Kiryat Arba. Han ble lettere skadet.

– Torsdag kveld ble ni israelske politifolk skadet da de gjorde razzia i hjemmet til terroristen som knivstakk en student i Jerusalem tidligere samme dag, ifølge israelske medier. En 20 år gammel palestiner ble drept og flere skadet i sammenstøtene, ifølge palestinske medier. Terroristens hjem ligger i flyktningleiren Shuafat, som ligger på den andre siden av sikkerhetsgjerdet i utkanten av Øst-Jerusalem. Det pågikk opptøyer i bydelen i dag.

– En palestinsk bil ble steinet på Vestbredden, og det mistenkes at ekstreme jødiske bosettere kan ha stått bak ugjerningen. En ni år gammel gutt er alvorlig skadet og en minister i den palestinske regjeringen er moderat skadet.

– En togstasjon i en forstad til Tel Aviv ble evakuert ved 18-tiden, etter at noen observerte et mistenkelig objekt. Beredskapen er høy i disse dager.

– Fire molotov-coctails ble kastet mot en bil i nærheten av den israelske byen Katzir, like nord for Vestbredden.

– Tre tenåringer på 13 og 14 år kastet steiner mot en forbipasserende buss i bydelen Beit Hanina i Øst-Jerusalem. De tre ble arrestert og innbrakt til avhør.

– I sentrum av Haifa ble det kastet steiner mot biler i to gater. Det er ikke meldt om skader.

– En kvinnelig soldat ble lettere skadet av steinkasterangrep under opptøyer i nærheten av den palestinske landsbyen Nabi Saleh, utenfor den jødiske bosetningen Halamish, sentralt på Vestbredden. Det foregår voldelige opptøyer og sammenstøt med israelske styrker nesten ukentlig i Nabi Saleh.

– Noen titalls opprørere gjorde opptøyer i nærheten av Ramallah, ved bosetningen Beit El. De kastet steiner på israelske soldater og satte fyr på bildekk. Soldatene besvarte opptøyene med tåregass og gummikuler. Det var opptøyer på samme sted dagen før. En kameramann som filmet opptøyene for Hamas’ tv-kanal ble truffet i en arm av en kule. Flere skal være skadet.

– Det palestinske nyhetsbyrået Ma’an rapporterer at 59 personer skal være skutt med gummikuler i opptøyer over hele Vestbredden og i Jerusalem torsdag.

 

Kilder: Times of Israel, Ynetnews.com og Jerusalem Post.

 

Bakgrunn:

Spenningsnivået har eskalert de siste dagene, etter at et jødisk foreldrepar ble skutt langs en vei på Vestbredden torsdag, og to menn ble drept i knivangrep i Jerusalem lørdag. Gamlebyen ble i to dager stengt for palestinske borgere som ikke bor eller jobber innenfor bymuren, men disse restriksjonene ble tirsdag opphevet som lovet.

Her og her kan du lese om terrorangrep og opptøyer onsdag.

Her kan du lese om hendelser tirsdag, da det blant annet var opptøyer i Jaffa i Sentral-Israel.

Her kan du lese hva som skjedde mandag.

Les også hvordan Abbas og Netanyahu på hvert sitt vis forholder seg til terrorbølgen.

Her kan du lese om en del av hendelsene som utspant seg i helgen.

Her kan du lese om de politiske reaksjonene på israelsk og palestinsk side søndag.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart