Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Nye rakettangrep fra Gazastripen

Her er rakettforsvaret Iron Dome blitt aktivert den 21. april 2022. (Foto: Flash90)
Et bolighus i Sderot fikk mindre skader. Ikke siden Gaza-krigen i mai 2021 har det vært så urolig.

Sent onsdag kveld gikk rakettalarmen flere steder i det sørlige Israel. En rakett landet i byen Sderot nær Gaza-grensen. Raketten eksploderte ikke, men forårsaket splintskader på et bolighus og en bil i området.

Ingen personer ble fysisk skadet i angrepet, men flere ble behandlet for sjokkskader. Blant annet trengte en 70 år gammel mann behandling på sykehus. I tillegg måtte tre personer ha behandling på sykehus etter å ha skadet seg på vei til bomberommet, skriver Times of Israel.

Også dagen før var det et rakettangrep fra Gazastripen.

Det israelske forsvaret svarte på det siste rakettangrepet med å bombe flere Hamas-mål, blant annet et anlegg for produksjon av raketter og «underjordiske mål». De spesifiserer ikke hva sistnevnte dreier seg om.

Situasjonen i Sør-Israel har ikke vært så spent siden Gaza-krigen i mai 2021. Den gangen startet krigen med at Hamas avfyrte flere raketter mot Jerusalem. Da den elleve dager lange krigen var over var det avfyrt over 4300 raketter mot Israel.

I likhet med i mai 2021 brukes uroligheter på Tempelhøyden i Jerusalem som begrunnelse for angrep. Det israelske forsvaret sier de ikke ønsker en eskalering og at de håper det roer seg i Sør-Israel og i Jerusalem.

Det israelske forsvaret bomber et Hamas-mål i Khan Yunis på Gazastripen 19. april 2022. (Foto: Flash90)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart