Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Rakettangrep fra Libanon og Gaza

Det israelske forsvaret skyter artilleri mot mål i Libanon etter et rakettangrep 25. april 2022. (Foto: IDF)
Både i Nord- og Sør-Israel har det vært rakettangrep i helgen. Det israelske forsvaret angrep flere mål i Libanon etter rakettangrep.

Det israelske forsvaret angrep mandag morgen et område i Libanon etter at det natt til mandag ble avfyrt en rakett fra Libanon og inn i Israel, skriver Times of Israel. Raketten landet nær Kibbutz Matzuva ved grensen mot Libanon, men forårsaket ingen skader.

– IDFs artilleri angriper nå mål i Libanon som gjengjeldelse for raketten som ble avfyrt inn på israelsk territorium, sier IDF i en uttalelse.

FNs fredsbevarende styrker i Libanon oppfordrer til tilbakeholdenhet.

Det er ikke kommet noen umiddelbare rapporter om skader eller skadde i Libanon etter det israelske artilleriangrepet. Det israelske forsvaret tror ikke det var den iransk-støttede Hizbollah-militsen i Sør-Libanon som avfyrte raketter, men en palestinsk gruppe i Libanon.

– Vi antar at dette er en palestinsk fraksjon og at det er relatert til ramadan og hendelsene på Tempelhøyden, sier IDFs talsperson.

Hendelsen skjer etter at det i helgen var nye rakettangrep mot Israel fra Gazastripen. Også i slutten av forrige uke var det flere rakettangrep. Det har også vært opptøyer på Tempelhøyden i forbindelse med ramadan.

NRKs utenrikskorrespondent Yama Wolasmal kom med en ekstremt ensidig og feilaktig reportasje i NRK 22. april om Tempelhøyden.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart