Israelske sikkerhetsstyrker ved åstedet for terrorangrepet onsdag 25. januar 2023. (Foto: Flash90)

Terrorist gikk til angrep med kniv

Ble skutt og drept før han rakk å skade noen.

En palestinsk mann som forsøkte å knivstikke israelske soldater nord på Vestbredden onsdag morgen ble skutt og drept i angrepet.

Ifølge det israelske forsvaret skal palestineren ha oppsøkt soldatene ved en militærpost ved Route 55. Overvåkingskamera på stedet fanget opp hendelsen, som viser at mannen løper mot soldatene med kniv i hånden.

Palestineren blir skutt og drept før han rekker å knivstikke noen.

Han er senere identifisert som 20 år gamle Aref Abdel Nasser Lahlouh.

Så langt i år er 19 palestinere drept. Mange har blitt drept mens de har utført terrorangrep eller i sammenstøt med israelske soldater. Dermed ser voldsbølgen fra 2022 også ut til å fortsette inn i 2023.

2022 ble et av de dødeligste årene på lenge i Israel og Vestbredden. 31 israelere ble drept, et klart flertall av dem var sivile. På palestinsk side ble over 160 personer drept, her var nesten alle drepte militante som var involvert i terrorisme. Mange ble drept i skuddveksling og harde gatekamper med israelske soldater.

Over 2500 personer som var mistenkt for å være involvert i terrorisme ble pågrepet av israelske soldater på Vestbredden i fjor. Dette skal ha avverget over 500 terrorangrep. Antiterror-operasjonen fortsetter også inn i 2023. Allerede er flere titalls terrormistenkte pågrepet så langt i år.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart