Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Antiterror-operasjonene fortsetter

En israelsk soldat under en antiterror-operasjon på Vestbredden 9. januar 2023. (Foto: IDF)
Titalls terrormistenkte pågrepet på Vestbredden

De israelske antiterror-operasjonene på Vestbredden fortsetter også inn i 2023. Som følge av en terrorbølge som kostet 31 mennesker livet i 2022 iverksatte det israelske forsvaret en langvarig og pågående antiterror-operasjon mot terrorlementer på Vestbredden.

Over 2500 mistenkte ble pågrepet i løpet av fjoråret. I tillegg ble flere titalls våpen og millioner av kroner beslaglagt. Over 160 palestinere ble drept i antiterror-operasjonen, nesten alle var involvert i terrorisme.

Den pågående operasjonen har avverget over 500 terrorangrep.

Tirsdag ble 16 terrormistenkte pågrepet av israelske styrker, inkludert den ettersøkte terroristen Wasim Zaher Estitiyeh, som har stått bak flere skyteangrep den siste tiden. To rifler og annet utstyr ble beslaglagt.

Mandag gjennomførte det israelske forsvaret en annen omfattende antiterror-operasjon på Vestbredden. Elleve mistenkte palestinere ble pågrepet. I tillegg ble flere våpen beslaglagt, skriver Times of Israel.

Disse våpene ble beslaglagt. (Foto: Det israelske forsvaret)

Under en operasjon i Hebron fant de israelske soldatene fire skarpskyttergevær, to jaktrifler, tre håndvåpen og andre våpendeler.

I landsbyen Shuweika nær Tulkarem begynte militante palestinere å skyte mot de israelske soldatene som skulle arrestere en ettersøkt. Også i Abu Dis og al-Eizariya i utkanten av Jerusalem ble soldatene møtt med motstand.

– Under operasjonen kastet mistenkte steiner, eksplosiver og brannbomber mot soldatene, sier det israelske forsvaret i en uttalelse.

De mange mistenkte er tatt inn til avhør hos sikkerhetstjenesten Shin Bet. Ingen israelske soldater ble skadet i de siste dagers operasjoner.

Utfordringen på Vestbredden er at de palestinske myndighetene ser ut til å ha mistet kontrollen i byer som Nablus og Jenin. Disse byene preges av lovløshet, hvor palestinske terrorgrupper får økt innflytelse og makt.

Mange av terrorangrepene i fjor kom fra nettopp disse byene. Leder av det israelske forsvarets militære etterretning, brigadegeneral Amit Saar, tror situasjonen på Vestbredden bare kommer til å bli verre i år.

IDF registrerte over 281 skyteangrep og forsøk på skyteangrep mot israelske sivile og soldater på Vestbredden i fjor, mot 91 året før. Totalt ble 31 personer drept i ulike terrorangrep på Vestbredden og i Israel.

Som MIFF har omtalt gjentatte ganger blir unge palestinere gjennom hele livet indoktrinert til hat mot Israel og til væpnet kamp. Når det i tillegg er enkel tilgang på skytevåpen blir det en anspent situasjon.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart