Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Stanset forestående terrorangrep – ni palestinere drept i kamper med IDF

Harde kamper mellom israelske soldater og militante palestinere i byen Jenin torsdag 26. januar 2023. (Foto: Flash90)
Israelske soldater rykket inn i byen Jenin for å stanse et forestående terrorangrep. Raidet ble det dødeligste på Vestbredden på flere år.

Ni palestinere ble drept og flere ble skadet i forbindelse med harde kamper mellom israelske soldater og militante palestinere i Jenin torsdag morgen. Det er det dødeligste raidet på Vestbredden på flere år.

I en uttalelse sier det israelske forsvaret at soldater entret Jenin for å stanse et forestående terrorangrep fra en lokal fløy av den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad, skriver Times of Israel.

– Under et forsøk på å arrestere dem ble det skutt mot soldatene og de ble drept i skuddveksling med våre styrker, sier IDF. Tre medlemmer av terrorcellen ble drept i skuddvekslingen mens en fjerde ble arrestert.

Det var etterretning fra sikkerhetstjenesten Shin Bet som gjorde at militæret kunne utføre raidet mot stedet hvor terrorcellen gjemte seg. Det ble funnet sprengstoff på gjemmestedet som man antar skulle brukes i det planlagte terrorangrepet.

I forbindelse med raidet begynte andre militante palestinere å skyte mot de israelske soldatene, som skjøt tilbake. Ifølge Jerusalem Post ble en gruppe israelske soldater omringet. Da ble det brukt et skuldermissil mot en bygning, som skal ha drept rundt fem terrorister.

Ifølge palestinske helsemyndigheter ble også en palestinsk kvinne i 60-årene drept i kampene. IDF sier de undersøker dødsfallet hennes. Ingen israelske soldater ble skadet i de omfattende kampene. Israel forbereder seg nå på at Islamsk Jihad vil svare med rakettangrep fra Gazastripen.

Israel har i snart ett år hatt en pågående antiterror-operasjon på Vestbredden. Det gjelder spesielt i byer som Nablus og Jenin, hvor de palestinske myndighetene har mistet kontrollen. Herfra har palestinske terrorgrupper planlagt og gjennomført terrorangrep mot Israel.

I løpet av 2022 ble 31 israelere drept i terrorangrep. Mange av terroristene kom fra nettopp disse byene. I forbindelse med antiterror-operasjonen har det israelske forsvaret pågrepet over 2500 mistenkte. Det skal ha avverget over 500 terrorangrep.

I forbindelse med arrestasjonene har israelske soldater flere ganger havnet i skuddveksling med militante palestinere. Det gjorde at over 150 palestinere på Vestbredden ble drept av israelske soldater i fjor. Nesten alle de drepte var militante og medlemmer av terrorgrupper, men også noen sivile ble drept.

I videoer i sosiale medier kan man høre bomber og kraftig skuddveksling fra torsdagens raid:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart