Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Vi skal utrydde terrorismen

Israels forsvarsminister Yoav Gallant (t.h.) på vei til et regjeringsmøte 29. januar 2023. (Foto: Flash90)
Israels forsvarsminister sier antiterror-operasjonene på Vestbredden vil pågå så lenge det er nødvendig.

Under et besøk til det israelske forsvarets Samaria-divisjon sa forsvarsminister Yaov Gallant at terrorismen i området må utryddes.

Gallant, som var sammen med brigadesjef Shimon Siso og patruljesjef i Golani-brigaden, Matan Feldman, hyllet de israelske soldatene som deltok i onsdagens antiterror-operasjon i Nablus på Vestbredden.

Det oppstod harde gatekamper i byen under antiterror-operasjonen.

– Jeg gratulerer sikkerhetsstyrkene som aksjonerte i Nablus, under press og kraftig beskytning, mot terrorister som planla å utføre et terrorangrep på israelsk territorium, sier den nye forsvarsministeren.

Det er relativt sjeldent at israelske styrker går inn i byer på Vestbredden i dagslys, men på grunn av at etterretning hadde avdekket skjulestedet til flere farlige og ettersøkte terrorister fikk forsvaret et mulighetsvindu til å pågripe dem. Terrorcellen planla et forestående angrep mot Israel.

– Kombinasjonen mellom etterretning, planleggingen og gjennomføring av aksjonen førte til en imponerende prestasjon av våre styrker, som fullførte oppdraget sitt og forhindret at innbyggerne i Israel ble skadet, sier Gallant, som tidligere var leder av IDFs sørlige kommando.

Det var onsdag at israelske soldater rykket inn i Nablus og omringet et hus hvor flere ettersøkte terrorister befant seg. Terroristene nektet å overgi seg og begynte å skyte mot de israelske soldatene. Også andre militante palestinere i området ble med i kampene som oppstod.

Det førte til harde gatekamper i byen og elleve palestinere ble drept. Åtte av dem var militante, men også tre sivile ble tilfeldige ofre i skuddvekslingen. Omstendighetene rundt deres dødsfall er ukjent.

Også i Jenin noen uker tidligere oppstod det gatekamper da israelske soldater skulle pågripe en terrorcelle. Det samme var tilfellet i Jeriko, da en terrorcelle involvert i et angrep mot en restaurant skulle pågripes.

– Terroren vil ramme oss til vi har utryddet den. Sikkerhetsstyrkene og IDF vil handle resolutt mot terrorister. Det var tilfellet for noen uker siden i Jenin og Jeriko, og det var også tilfellet i Nablus. Det vil være tilfellet hver gang det blir nødvendig at vi handler, sier Gallant.

Dette klippet fra operasjonen er senere publisert av forsvaret:

I løpet av det siste året har det israelske forsvaret hatt en pågående antiterror-operasjon på Vestbredden, som spesielt har rettet seg mot byer som Nablus og Jenin. I disse byene har de palestinske selvstyremyndighetene mistet store deler av kontrollen.

Mange terrorangrep mot Israel har kommet fra nettopp disse byene.

I fjor ble 32 personer drept i terrorangrep i Israel. Så langt i år er elleve personer drept. Senest 10. februar ble tre personer drept i Jerusalem.

I forbindelse med antiterror-operasjonen har over 2500 palestinere blitt pågrepet. I forbindelse med arrestasjonene har det flere ganger oppstått skuddveksling mellom israelske soldater og militante palestinere, noe som resulterte i at over 170 palestinere ble drept i løpet av 2022.

De aller fleste av de drepte var involvert i terrorisme, men også sivile har mistet livet. Så langt i år har over 60 palestinere mistet livet, de fleste mens de har utført angrep eller i kamper med israelske soldater.

Militante palestinere under en markering i Nablus tirsdag 21. februar 2023. (Foto: Flash90)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart