En rakett avfyres mot Israel fra Gazastripen 13. mai 2023. (Foto: Flash90)

Gjestearbeider fra Gazastripen drept

En palestiner fra Gazastripen ble lørdag drept i et rakettangrep fra Gazastripen. Palestineren jobbet i Israel. Hans bror ble alvorlig skadet i angrepet.

Rakettangrepene fra Gazastripen mot Israel fortsetter. Lørdag 13. mai ble tre personer skadet, to av dem alvorlig, da en rakett eksploderte i nærheten av det israelske tettstedet Shokeda i det sørlige Israel.

De to som ble alvorlig skadet var palestinere fra Gazastripen som jobbet som gjestearbeidere i Israel. Den tredje var en beduin med israelsk statsborgerskap. En av av de palestinske gjestearbeiderne døde senere av skadene på sykehuset i den israelske byen Beer Sheva.

Han er senere identifisert som 35 år gamle Abu Jaba og var far til seks barn. Hans bror var den andre palestineren som ble alvorlig skadet.

Det er det andre dødsfallet i Israel siden urolighetene startet tirsdag denne uken. Torsdag døde en kvinne i 80-årene da en rakett traff en leilighet i en bygård i Rehovot i Israel. I tillegg ble fem andre skadet.

Siden onsdag er det avfyrt over 1200 raketter mot sivilbefolkningen i Israel. Nesten 400 av rakettene er skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. Rakettforsvaret skyter ned raketter som er på vei mot befolkede områder. Systemet klarer ikke å stanse alle rakettene, men over 90 prosent av dem. Rakettene som ikke blir stanset forårsaker store skader.

Det israelske forsvaret har svart på rakettangrepene med å bombe 370 mål som tilhører Islamsk Jihad. I tillegg er flere av lederne i den iransk-støttede terrorgruppen blitt drept i israelske luftangrep denne uken.

Over 30 palestinere er blitt drept i de israelske luftangrepene på Gazastripen. Flertallet av de drepte har vært terrorister, men også sivile som har vært i nærheten av terrorister er blitt drept. I tillegg er flere sivile palestinere blitt drept av feilskutte raketter fra Islamsk Jihad.

Denne videoen viser et israelsk luftangrep mot mål på Gazastripen:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart