Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

1000 raketter er avfyrt mot Israel

Raketter avfyres fra tett befolkede områder på Gazastripen mot sivilbefolkningen i Israel. (Foto: Flash90)
Samtidig har det israelske forsvaret tatt ut store deler av ledelsen i terrorgruppen Islamsk Jihad.

Kampene mellom Israel og den iransk-støttede terrorgruppen Islamsk Jihad på Gazastripen fortsetter. Fredag kveld ble enda en av lederne i terrorgruppen drept i et israelsk luftangrep, den sjette i rekken. Dermed har Israel den siste uken tatt ut store deler av terrorgruppens ledelse.

Det israelske forsvaret har også bombet og ødelagt en rekke våpenfabrikker og andre militære anlegg tilhørende Islamsk Jihad.

Den palestinske terrorgruppen på sin side har siden onsdag sendt over 1000 raketter og granater mot sivilbefolkningen i Israel. 300 av disse rakettene er blitt skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. Systemet skyter ned raketter som er på vei mot befolkede områder.

Men Iron Dome klarer ikke å stanse alle rakettene. Minst 25 raketter skal ha eksplodert i bebodde områder. I Rehovot ble en bygård truffet og en mann i 70-årene ble drept. I tillegg ble fem andre skadet i angrepet.

En person ble drept da en rakett traff en bygård i Rehovot sør for Tel Aviv 11. mai. (Foto: Flash90)

Fredag formiddag ble også avfyrt raketter mot Israels hovedstad Jerusalem. Også metropolen og millionområdet Tel Aviv er angrepet.

Men det er de sørlige delene av Israel som er hardest rammet. I byen Sderot, som ligger svært nær Gazastripen, er flere boliger blitt truffet av raketter. Det er likevel ikke meldt om alvorlige skader, da innbyggerne i de fleste tilfeller hadde gjemt seg i bomberom da rakettene traff.

Det er foreløpig lite som tyder på en våpenhvile mellom partene. Det israelske forsvaret sier de forventer at det i kveld blir avfyrt nye langdistanseraketter mot Israel etter at nok en terrorleder ble drept.

Også flere sivile palestinere er drept av rakettene til Islamsk Jihad. 200 av rakettene som er avfyrt mot Israel skal ha eksplodert inne på Gaza.

En familie i Ashkelon søker tilflukt i husets bomberom. Der har de måtte oppholde seg store deler av uken, etter at terrorister på Gazastripen har avfyrt 1000 raketter mot Israel. (Foto: Flash90)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart