Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Her ble over 360 mennesker massakrert

På åstedet for massakren på Supernova-festivalen er det satt opp bilder av de drepte og kidnappede.
Musikkfestivalen Supernova endte i et blodbad 7. oktober. Nå er området et minnested for de flere hundre som mistet livet her.

MIFF har vært i Israel hvor vi har møtt etterlatte etter terrorangrepet 7. oktober, familiemedlemmer til dem som fortsatt holdes som gisler av Hamas på Gazastripen og besøkt en av kibbutzene som ble hardest rammet i massakren.

Under oppholdet besøkte vi også minnestedet for massakren på musikkfestivalen Supernova i Re’im. Dette ble det største åstedet under terrorangrepet for litt over 100 dager siden. 364 mennesker ble drept her, nesten en tredjedel av alle som ble drept 7. oktober. I tillegg ble 40 av festivaldeltakerne kidnappet.

Det som skulle være en fredsfestival endte opp som et mareritt da tungt bevæpnede Hamas-terrorister stormet festivalområdet tidlig på morgenen. Terroristene gikk systematisk rundt og massakrerte mennesker, kvinnelige festivaldeltakere ble voldtatt før de ble henrettet og døde mennesker lå til slutt strødd utover hele festivalområdet.

Et av ofrene var multifunksjonshemmede Ruth på 16 år, som var på festivalen sammen med sin far. Selv om hun var lenket til en rullestol ble heller ikke hun vist noen nåde. Størstedelen av ofrene i massakren var tidlig i 20- og 30-årene.

Videoer fra åstedet tatt opp samme dag som terrorangrepet viser et enormt antall døde mennesker, mange steder ligger døde mennesker oppå hverandre. Mange som hadde forsøkt å gjemme seg på toalettene, i containere eller under biler ble drept så fort de ble oppdaget.

På minnestedet er det satt opp bilder av alle menneskene som ble brutalt drept her 7. oktober. Nå MIFF besøker stedet er det mange som har tatt turen hit. Noen gråter, andre holder rundt hverandre og en stor gruppe ortodokse jøder står og ber sammen på stedet.

364 mennesker ble drept på musikkfestivalen Supernova 7. oktober. (Foto: Bjarte Bjellås)

Vi kommer i prat med en soldat som holder vakt like ved området. Han forteller at han selv var til stede her som festivaldeltaker da massakren skjedde. Den unge soldaten tar frem mobilen sin og viser oss videoer han selv filmet denne morgenen. På videoen hører man skuddene fra Hamas-terroristene sine automatgevær.

– Det var helt vilt. Plutselig bare dukket de opp, forklarer han.

Soldaten sier han ikke kan stille opp med navn og bilde, men han forteller om hvordan han klarte å flykte fra kuleregnet og kom seg i sikkerhet. Det var det ikke alle av vennene hans som klarte.

– Jeg mistet flere av mine venner den dagen, forteller han.

Mange av festivaldeltakerne klarte å rømme fra musikkfestivalen med bil, men langs veiene stod Hamas-terrorister og skjøt mot bilistene som prøvde å komme seg unna. Andre prøvde å gjemme seg i de mange bomberommene som står langs veiene i Sør-Israel. Disse endte opp med å bli dødsfeller.

Hamas-terroristene kastet håndgranater inn i bomberommene, hvor mange mennesker hadde søkt tilflukt. De som overlevde eksplosjonen ble drept da terroristene gikk inn og skjøt de skadde med automatgevær.

En ung kvinne som overlevde en massakre i et bomberom har i ettertid fortalt at hun overlevde med å legge seg under andre døde mennesker.

MIFF var inne i flere av disse bomberommene. Etter at bomberommene ble vasket og spylt for blod ble de malt om, men fortsatt er kulehull og merkene etter eksplosjonen fra håndgranatene synlige. Det er vanskelig å ikke bli berørt over tanken på hva som har skjedd her inne.

På veggene henger det bilder av dem som ble drept her inne og på bakken står det lys som er tent til minne om de drepte. Noen av lysene brenner fortsatt.

PS: MIFF viser dokumentarfilmen om massakren på Supernova-festivalen i StavangerOsloGøteborgHaugesund m.fl. 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart