NB! Mindre enn 100 ledige billetter til Gamle Logen onsdag

Det vil sannsynligvis IKKE bli anledning til å kjøpe billetter ved inngangen.

Bestill din billett på forhånd nå!

Vannkrisen

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Genesaret-sjøen
De som har lest en del i, eller hørt mye fra, Det nye testamentet, vil kjenne igjen navnet Genesaretsjøen. Der var det Jesus stilte stormen, der fikk Peter rekordfangst da han fulgte Jesu anvisning etter oppstandelsen, og i området rundt sjøen lå mange av de byene hvor Jesus gjorde sin gjerning, som Kapernaum og Tiberias.
Genesaret er en forvanskning av ordet Kinneret, et hebraisk ord som betyr harpe. De fleste mener grunnen må være at formen på innsjøen, som ligger vel 200 meter under havflaten, minner om en harpe.

Vannreservoar
I det moderne Israel er Genesaret-sjøen det viktigste vannreservoaret. Israel har Middelhavsklima, det vil si at det ikke regner i det hele tatt i sommerhalvåret. Og de siste vintrene har det regnet lite om vinteren også. Resultatet er at vannstanden i Genesaret-sjøen nå er lavere enn på mange år. Nå er det vel i og for seg ikke noen frykt for at sjøen skal tørke ut på kort sikt. Men det er fare for at en lav vannstand vil føre til økt forurensning, og i verste fall ødelegge vannkvaliteten for alltid.

Redusert pumping
Det har vært en del regn i Israel i den senere tid. Men i slutten av november advarte talsmenn for vannstyret i Israel mot å tro at det reduserer behovet for å spare på vannforbruket. Til tross for regnet, hadde vannstanden fortsatt å synke. Jorden var nemlig så tørr at regnet helst ble absorbert i stedet for å renne videre til innsjøen.

Ny «nedre grense»
Tidligere var regelen at man ikke skulle la nivået på sjøen komme lavere enn 213 m under havflaten. Men da denne grensen ble passert, måtte Israel fortsatt ha vann. Vannet fra Genesaret-sjøen brukes aller mest i Haifa-området og i deler av Galilea.

Israel har derfor ikke noe valg: Grensen måtte justeres nedover. Nå er «den røde linjen» blitt på 214,90 m. I sommer sank vannstanden med litt over en cm pr. dag, til tross for at pumpingen er halvert i forhold til tidligere.

Også de to andre hovedkildene til vann, de vannførende lagene (aquiferne) ved kysten og i fjellene, er sterkt overbeskattet og på eller under de «røde linjene».

Handlingslammelse
Men regjeringen har avvist forslag på å forby fullstendig å vanne hager og plener som en nødsforanstaltning for å spare vann.
Det er foreslått å gi bøndene penger for å unnlate å bruke sine vannkvoter. Kvotene er allerede redusert med 50 %. Men de nye forslagene blir ikke gjort ferdig fordi man er uenig om størrelsen på betalingen og de juridiske definisjonen.

Alternativet til å skjære skikkelig ned på forbruket, er å pumpe så mye at vannet synker langt under «de røde linjene». Faren ved det er at vannkvaliteten kan bli redusert for alltid.

Fremtiden
I året 2020 må Israel produsere minst 600 mill. kubikkmeter med ferskvann og 95 mill. kubikkmeter fra brakkvann og delvis saltede kilder. Foreløpig har regjeringen godkjent anlegg som skal framstille 250 mill. kubikkmeter i året. Det vil nok lette situasjonen noe. Men på kort sikt er det problemene meget store.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart