Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Etter Arafat

Mange forhold tyder nå på at Arafats tid som leder er ute. Riktignok har han vært avskrevet flere ganger før, og vist en bemerkelsesverdig evne til å komme tilbake. Men det er vanskelig å tenke seg noe stort comeback denne gangen. Det måtte da være hvis han virkelig tar et oppgjør med palestinsk terror. Men det er få som tror at han er i stand til det.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Når israelerne ikke har kuttet ut Arafat for lenge siden, skyldes det først og fremst frykt for at alternativet skulle bli enda verre: Fullstendig kaos i de palestinske områdene, eller at muslimske ledere overtar makten og intensiverer terroren.

Nå ser det ut for at statsminister Sharon er kommet til at det neppe kan bli stort verre enn det er. Mange høyre-orienterte israelere mener i dag at det er rimelige muligheter for at situasjonen etter Arafat vil bli bedre både for israelere og palestinere. De ser for seg at de palestinske områdene i praksis blir delt i flere småriker, med en «sterk mann» i hvert.

Håpet er da at Israel kan få en avtale med en av disse lokale herskerne. Han skal da sørge for at det ikke blir terror fra sitt område. Til gjengjeld skal israelerne gi dette området fordeler som større anledning til å arbeide i Israel, mer økonomisk hjelp m.m. Håpet er at dette skal bli så vellykket at de andre områdene etter hvert slutter seg til, de også.

Hvor realistisk et slikt opplegg er, vil tiden eventuelt vise, dersom det overhodet blir forsøkt.

Det er uenighet i Israel om de mer langsiktige forhandlingsløsningene. Men de er neppe aktuelle på kort sikt. Det er trolig mye som må stabiliseres før det kan bli reelle forhandlinger om en varig løsning.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart