Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Undertrykkelse i Egypt

Nå i sommer ble Saad el-Din Ibrahim dømt til 7 års straffarbeid. Han har både amerikansk og egyptisk statsborgerskap. Han ledet et senter for sosial forskning. Hans forbrytelse var, offisielt, at han hadde fått støtte fra utlandet til å drive sin forskning. 27 studenter og assistenter fikk 1-3 års fengsel hver.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Det er sikkert flere forskningsprosjekter i Egypt som får støtte fra utlandet. Det som var problemet med Ibrahims forskning, var emnene: Han skulle ta for seg det siste parlamentsvalget i Egypt. Nå har parlamentet («Stortinget») svært lite det skulle ha sagt i Egypt, men det er nå der. Og Ibrahim ville undersøke hvor rettferdig valget hadde gått for seg. Han skulle lage en dokumentarfilm som kunne ha stilt president Hosni Mubaraks valgseier i et noe pinlig lys. Måten regjeringen behandler saken på, viser at den har noe å skjule. Det er fare for at valgfusk og press av ulike slag spiller en langt større rolle enn de fleste er klar over.

Dette var ikke det eneste emnet Ibrahim forsket i. Han var også opptatt med hvordan Egypts kristne minoritet, kopterne, har det. Det er også et vanskelig tema for en regjering som inngår mange kompromisser med de muslimske fundamentalistene.

Ibrahim-saken har mange triste sider. En av de verste er at de egyptiske mediene ikke bare lot være å forsvare forskningens og ordets frihet. De valgte å heie på en regjering som behandlet en fritt tenkende forsker slik.

 

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart