Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Undertrykkelse i Egypt

Nå i sommer ble Saad el-Din Ibrahim dømt til 7 års straffarbeid. Han har både amerikansk og egyptisk statsborgerskap. Han ledet et senter for sosial forskning. Hans forbrytelse var, offisielt, at han hadde fått støtte fra utlandet til å drive sin forskning. 27 studenter og assistenter fikk 1-3 års fengsel hver.

Det er sikkert flere forskningsprosjekter i Egypt som får støtte fra utlandet. Det som var problemet med Ibrahims forskning, var emnene: Han skulle ta for seg det siste parlamentsvalget i Egypt. Nå har parlamentet («Stortinget») svært lite det skulle ha sagt i Egypt, men det er nå der. Og Ibrahim ville undersøke hvor rettferdig valget hadde gått for seg. Han skulle lage en dokumentarfilm som kunne ha stilt president Hosni Mubaraks valgseier i et noe pinlig lys. Måten regjeringen behandler saken på, viser at den har noe å skjule. Det er fare for at valgfusk og press av ulike slag spiller en langt større rolle enn de fleste er klar over.

Dette var ikke det eneste emnet Ibrahim forsket i. Han var også opptatt med hvordan Egypts kristne minoritet, kopterne, har det. Det er også et vanskelig tema for en regjering som inngår mange kompromisser med de muslimske fundamentalistene.

Ibrahim-saken har mange triste sider. En av de verste er at de egyptiske mediene ikke bare lot være å forsvare forskningens og ordets frihet. De valgte å heie på en regjering som behandlet en fritt tenkende forsker slik.

 

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart