Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

IDF sender forsterkninger til grensen mot Libanon etter angrepstrusler fra Hizbollah

Golanibrigaden under en øvelse i det nordlige Israel. (Foto: IDF)
Golanibrigaden under en øvelse i det nordlige Israel. (Foto: IDF)
Beslutningen kommer etter at terrororganisasjonen har beskyldt Israel for å ha drept en av deres terrorister under et luftangrep i Syria tidligere denne uken.

Det israelske forsvaret (IDF) sender forsterkninger til landets nordlige grense etter trusler om angrep fra terrororganisasjonen Hizbollah. Truslene kommer etter at en Hizbollah-terrorist ble drept under de siste luftangrepene i Syria. Det skriver avisen Times of Israel.

– Etter en situasjonsvurdering avholdt i IDF, har vi besluttet å sende en forsterkning med infanteritropper til den nordlige kommandoen, uttalte IDF.

Torsdag uttalte kilder tett på Hizbollah til den London-baserte avisen Asharq al-Awsat, at terrororganisasjonen sannsynligvis vil reagere på drapet på mandag av en deres «krigere».

En talsmann for IDF har uttalt at forsterkningen består av en Golani 13. brigade og et mindre antall ekstra tropper sendt til Galilea-divisjonen i den nordlige kommandoen.

IDFs forsterkninger kommer som en følge av at terrororganisasjonen har beskyldt Israel for drapet på Ali Kamel Mohsen Jawad under de siste luftangrepene sør for Damaskus mandag kveld. Les MIFFs artikkel om angrepet her. I etterkant har IDF og Hizbollah vært i høy beredskap langs grensen, ifølge israelske og libanesiske medier.

Hizbollah har tidligere gjengjeldt Israels eliminering av terrorister. Normalt har terrorgruppens gjengjeldelsesangrep forekommet langs grensen mellom Israel og Libanon. Derfor avstår IDF generelt fra å eliminere Hizbollah-terrorister i Syria.

I august 2019 eliminerte IDF to Hizbollah-terrorister som de mente hadde deltatt i en iransk-drevet operasjon i det sørlige Syria. De hadde forsøkt å angripe IDFs grenseposisjoner med væpnede droner. Få dager senere kom Hizbollahs hevn for drapene og et påstått israelsk droneangrep i Beirut – les MIFFs artikkel om droneangrepet her. Hizbollah fyrte av tre panservernsmissiler mot israelske militære mål langs den libanesiske grensen – les MIFFs artikkel om angrepet her.

– Hvis Israel dreper noen av ​​våre krigere i Syria, vil vi svare fra Libanon – ikke fra Shebaa-gårdene og vi vil si til den israelske hæren langs grensen til Libanon at de må være på vakt og vente på oss, sa Hizbollah-leder Hassan Nasrallah.

Det siste luftangrepet i Syria som tilskrives Israel, rammet våpendepoter og militære posisjoner tilhørende Assad-regimets militære og Iran-støttede militsgrupper, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Ifølge SOHR forårsaket luftangrepene flere eksplosjoner omkring byen Kiswah, et område som lenge har vært forbundet med Irans revolusjonsgarde.

Angrepet kom angivelig i to bølger. Ifølge Reuters ble mål i byene Jabal al Mane, Muqaylabiya og Zakiya rammet. Angrepet forårsaket enorme eksplosjoner som angivelig også skal ha drept iransk personell.

Reuters har sitert den syriske analytikeren Zaid al Reys, som sier at målet med angrepet var et “stort ammunisjonsdepot”.

Israel har gjennomført hundrevis av angrep i Syria siden ​​borgerkrigen brøt ut i landet i 2011. Angrepene har vært rettet mot de syriske regimestyrkene, allierte iranske styrker og krigere fra den libanesiske, sjiittiske terrororganisasjonen Hizbollah.

Detaljer om angrepene i Syria bekreftes sjelden, men Israel har gjort det klart at Irans tilstedeværelse og støtte av president Bashar Assad og Hizbollah er en trussel mot Israel og at de derfor vil fortsette angrepene mot dem.

Det seneste angrepet i Syria inntraff halvannen uke etter at Iran og Syria hadde underskrevet en avtale om iransk oppgradering av det syriske militærets luftforsvar. Avtalene skal etter sigende ha kommet på plass som svar på de gjentatte israelske angrepene i landet.

Det siste angrepet i Syria er det første som tilskrives Israel siden juni, hvor ni krigere ifølge SOHR ble drept i et luftangrep mot posisjoner fra Iran-støttede militser nær den irakiske grensen. Angrepene fant sted kort tid etter seks Iran-støttede krigere ble drept under lignende angrep.

Les MIFFs artikler om trusselen mot Israel fra terrororganisasjonen Hizbollah her.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart