Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– En seier til Biden vil være dårlig nytt for Israel

USAs ambassadør til Israel, David Friedman, mener Biden som president vil være negativt for Israel. (Foto: US Embassy)
Det mener USAs ambassadør til Israel.

USAs ambassadør til Israel, David Friedman, advarer om at en seier til den Demokratiske presidentkandidaten Joe Biden vil kunne få negativ innvirkning på Israel og regionen. Friedman tror en Biden-seier vil undergrave arbeidet Trump-administrasjonen har gjort for å svekke Iran, skriver Israel Hayom.

I et intervju med mediehuset Al Ain News i De forente arabiske emirater sier Friedman at et styrket Iran «kan bli en av de største konsekvensene ved valget».

– Joe Biden var en del av Obama-administrasjonen, som fremforhandlet og gjennomførte Iran-avtalen, som president Trump – og jeg deler hans syn – mener er den verste internasjonale avtalen USA noensinne har inngått, sier ambassadøren i intervjuet.

Han advarte videre om at en Biden-seier ved presidentvalget 3. november vil kunne få alvorlige konsekvenser for USAs allierte i Midtøsten, inkludert Israel, Saudi-Arabia, Qatar, Bahrain, Kuwait og De forente arabiske emirater.

– Hvis Biden vinner vil vi se et skifte i politikken, som etter min personlige mening vil være feil og dårlig for regionen, inkludert for Israel, Saudi-Arabia, Emiratene, Qatar og Kuwait, sier ambassadøren til den emiratiske avisen.

Friedman, som var den første ambassadøren utnevnt av Trump, mener avtalen som Obama-administrasjonen inngikk med Iran skapte en vei for Iran til å få atomvåpen. Han mener Trump-administrasjonens sanksjoner overfor Iran vil presse den islamske republikken bort fra atomvåpen.

– Vi har jobbet veldig hardt for å få Iran til det jeg tror er et mye bedre sted. Jeg hater å tro at en ny administrasjonen vil undergrave det, men dessverre, hvis Biden vinner, så tror jeg han kan komme til å gjøre det.

Det var i mai 2018 at president Donald Trump trakk USA ut av atomavtalen med Iran og gjeninnførte økonomiske sanksjoner mot landet. Sanksjonene har gått hardt utover økonomien til den islamske republikken.

Iran avviser at atomprogrammet deres har militære dimensjoner, men både Israel og USA mener Iran ikke ville nølt med å utvikle en atombombe hvis de fikk spillerom til å gjøre det. Israels statsminister har ved flere anledninger vist frem det som skal være bevis på at Iran har ambisjoner om atomvåpen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart