Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

En iransk offiser som planla angrep mot israelere ble stanset

Hassan Sayad Khodayari (innfelt) ble skutt og drept i Teheran 22. mai 2022. (Foto fra Twitter, via ynetnews.com)
En opptrapping i spenningen mellom Iran og Israel.

Den iranske obersten Hassan Sayad Khodayari ble skutt og drept i Teheran søndag. Ifølge statlige medier i Iran ble han skutt fem ganger av to væpnede menn på motorsykkel da han satt i en bil utenfor sitt eget hjem. Iranerne anklager «global arroganse» for drapet, kodeord som vanligvis brukes om USA og Israel.

Khodayari var offiser i Quds-styrken til Irans revolusjonsgarde. Han blir presentert av iranerne som «forsvarer av helligdommen», som betyr at han har deltatt i kampen mot Islamsk stat i Syria og Irak.

«Khodayari var sannsynligvis bak en serie angrepsplaner mot israelske næringslivsfolk og diplomater i ulike land de siste månedene,» skriver den israelske avisen Ha’aretz. Sammen med internasjonale samarbeidspartnere har Mossad avverget flere angrep og forsøk på kidnappinger av israelere de siste månedene.

De fleste drap på iranere som Israel har blitt anklaget for frem til nå har vært eksperter tilknyttet Teherans atomprogram. «Dersom Israel står bak gårsdagens drap, representerer det en opptrapping i spenningen mellom de to landene. Drapet av en militær leder som planla angrep mot israelere er et skritt videre for en aktør som ikke lenger vender et blindt øye til Irans fiendskap,» skriver Ha’aretz. I mars ble en iransk dronebase i Kermanshah bombet, noe som gjorde betydelig skade på landets dronekapasitet. Iran rettet pekefingeren mot Israel. «Angrepet vitner om den betydelige etterretningen Mossad samlet, og om evnen til å ramme dypt inn på iransk landområde,» skriver Ha’aretz.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.
Kategorier

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart