Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

John Kerry får kritikk for å true med "en eksplosjon i regionen" hvis USA flytter ambassaden til Jerusalem. Her er den avtroppende utenriksministeren i samtale med Mahmoud Abbas i Jordan 26. mars 2014. (Illustrasjonsfoto: Det amerikanske utenriksdepartementet / Flickr.com)
John Kerry får kritikk for å true med "en eksplosjon i regionen" hvis USA flytter ambassaden til Jerusalem. Her er den avtroppende utenriksministeren i samtale med Mahmoud Abbas i Jordan 26. mars 2014. (Illustrasjonsfoto: Det amerikanske utenriksdepartementet / Flickr.com)

Kerry vil ha samtaler

USAs utenriksminister John Kerry vil møte Netanyahu og Abbas i Jordan.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

John Kerry forsøker å få med seg Israels statsminister Benjamin Netanyahu og de palestinske selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas på å møtes i Jordan. Slik har Kerry som mål å få stanset den pågående bølgen av terror og voldelige sammenstøt i Israel, ifølge en reportasje på Channel 10 som er referert av Times of Israel.

Jordan skal allerede ha akseptert å være vertskap for samlingen. Planen er at Kerry skal føre samtaler med Abbas og Netanyahu hver for seg.

Ifølge rapporten vurderer de amerikanske myndighetene å kreve at Israel nå fryser all bygging i bosetningene. Kilder i kretsen rundt Kerry sier at Kerry vil fortelle Netanyahu at en slik byggestans ville være ”et velkomment skritt dersom han virkelig er interessert i å fornye fredssamtalene med palestinerne”.

Netanyahu har mange ganger de siste månedene sagt at han er klar til å gjenoppta fredssamtaler uten forhåndsbetingelser, senest sa han dette under FNs generalforsamling.

Det er ikke kjent nøyaktig når Kerry har tenkt seg til Midtøsten.

Tirsdag kom Kerry med en uttalelse der han trekker en sammenheng mellom terrorbølgen og byggeprosjekter i bosetningene.

– Det har vært en massiv økning i bosetningene de siste årene, og det er en økning i volden fordi det finnes en voksende frustrasjon, påsto han.

Faktum er imidlertid at det har blitt bygget mindre i bosetningene i Netanyahus regjeringstid de siste seks årene, enn under hans forgjengere i årene før. Netanyahu har allerede nektet å innvilge nye byggeprosjekter i bosetningene som reaksjon på terrorbølgen, for ikke å bidra til å eskalere konflikten mer.

Les også: ”Hvorfor fortsetter Israel å bygge?”

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart