Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Betlehem fjerner alle juledekorasjoner til ære for «martyrene fra Hamas»

Tenning av julegrana utenfor Fødselskirken i Betlehem i forbindelse med julen 2021. (Foto: Flash90)
Vil julepynt noen gang bli tillatt i Betlehem igjen?

Den palestinske byen Betlehem sier de vil fjerne juledekorasjoner som i årevis har vært fastmontert i byen, skriver Jerusalem Post. Vanligvis blir julehøytiden betydelig markert i byen kjent som fødestedet til Jesus.

– Vi vil fjerne all julepynt som ble installert for flere år siden i byens nabolag og vi kansellerer alle festiviteter til ære for martyrene og i solidaritet med vår folk på Gaza, skriver kommunen på Facebook.

Vanligvis tiltrekker julefeiring i Betlehem mye turister, men det er få turister i området nå på grunn av den pågående krigen mellom Israel og Hamas. En talsperson for Betlehem sier det ikke vil bli noe festiviteter, men at bønn og religiøse seremonier fortsatt skal være tillatt.

Så spørs det om julepynt noen gang vil bli tillatt igjen i Betlehem. Det blir stadig trangere kår for det som er blitt en kristen minoritet i byen.

Da Betlehem lå under israelsk kontroll var det et kristent flertall i byen, men etter at palestinerne fikk selvstyre i 1995 har andelen kristne stupt. Det som tidligere var en kristen majoritet er nå blitt en liten minoritet.

De få kristne igjen i Betlehem opplever forfølgelser fra islamister.

I fjor ble den kristne palestinske pastoren Johnny Shahwan arrestert etter at han hadde vært med på et bilde sammen med en israelsk politiker. Etter 40 dager i fengsel og sultestreik ble han omsider løslatt.

Den norske kirke ville den gang ikke kritisere pågripelsen av pastoren.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart