Kommende skoleår tilbyr Norsk Filologisk Institutt 20 studiepoeng i moderne hebraisk, skrift- og talespråket i staten Israel.
NFI presenterer språket slik: «Hebraisk har røtter tilbake til bibelsk tid og var levende som jødisk kulturspråk helt frem til moderne tid. Etter ca. 200 e.Kr. var hebraisk utdødd som talespråk, men ble gjenopplivet som en del av den sionistiske bevegelsen fra slutten av 1800-tallet. Den lange og levende tradisjonen i antikken, middelalderen og moderne tid gjør hebraisk til et av verdens store kulturspråk. Som et semittisk språk er hebraisk beslektet med andre språk i Midtøsten og Afrika, som arameisk, arabisk og etiopisk. Språket er preget av jødisk historie, men også av landets beliggenhet og konflikten med palestinere og arabiske naboland.»
NFI skriver om kurset: «Undervisningen gis normalt som ukentlige forelesninger, med hovedvekt på tekstlesning og grammatisk analyse. Kurset har klasseromsundervisning. Påmeldte studenter som ikke er til stede kan også følge forelesningene online og ta eksamen, men får ikke anledning til å delta like aktivt som de studentene som er til stede i klasserommet. For å få fullt utbytte av kurset er det nødvendig å arbeide selvstendig mellom hver tme.»
Oppstartsmøte er mandag 18. aug. kl. 15.30–16.00. Undervisning vil være torsdag 14.15-16.00 ved MF vitenskapelig høyskole.
Det er løpende opptak og påmelding frem til 25. august for høstsemesteret. Les mer om påmelding og opptak her. Vårsemesterets undervisning bygger på eksamen i høstsemesteret, men er åpent for studenter som har tilsvarende forkunnskaper.