Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Med usannheter bidrar Sophie Elise til å flamme opp jødehatet og Israelhatet

Bloggeren Sophie Elise anklager Israel for «moderne apartheid» og hevder israelerne synes det er «greit med barnemord». (Skjermdump fra sophieelise.blogg.no)
En av Norges mest innflytelsesrike bloggere anklager Israel for apartheid og barnemord.

Bloggeren Sophie Elise og hennes venninne Fetisha Williams står bak podkasten Status. 21. mai kommenterte de Eurovision-finalen i Israel (fra 08.40-14.40 i sendingen).

Ifølge Wikipedia livnærer Sophie Elise seg av «sin blogg, som dreier seg om henne som person, hennes hverdag, sminketips, klær og tilbehør. I tillegg tar hun opp samfunns- og miljømessige spørsmål.»

Sophie og Fetisha forteller at de ikke så på Eurovision på TV, de fulgte Palestinakomiteens og bandet Karpes oppmuntring om «Svart skjerm!». Likevel forteller Sophie at hun var veldig nysgjerrig og fulgte med på liveoppdateringer på nettet. Fetisha hadde fått med seg at islendingene viste Palestina-flagg. Boikotten deres må ha vært nesten like slapp som de anti-israelske aktivistene som boikotter frukt og grønnsaker fra Israel, men har sin arbeidsplass, bil og hjem stappfullt av israelsk høyteknologi.

Fetisha mener at Eurovision i Israel kastet et «glam-teppe» over det som skjer i konflikten. Sophie mener Eurovision ble brukt til å framstille Israel «som en fantastisk stat», men at realiteten er at det er krig og «moderne apartheid».

Sveitsiske Jacques De Maio, som leder Den internasjonale Røde Kors-komiteen i Israel og i de palestinske selvstyremyndighetene, avviser anklagene om at det finnes noen form for apartheid i Israel eller på Vestbredden. Svertekampanjen om Israel som apartheid-stat begynte allerede under den kalde krigen og har pågått i årevis, men nå tar verdens største hjelpeorganisasjon et oppgjør med anklagene.

– Røde Kors kjenner veldig godt til det regimet som styrte Sør-Afrika under apartheidperioden, og vi svarer til alle dem som anklager Israel for det samme: Nei, det er ikke noe apartheid i Israel. Det er ikke noe regime som tror på en overlegen rase eller som nekter grunnleggende menneskerettigheter til én spesiell gruppe mennesker på grunn av deres påståtte underlegenhet. Det er en blodig nasjonal konflikt, hvor det mest fremtredende og tragiske er en årelang okkupasjon. Men det er ikke noe apartheid, sa De Maio i et intervju i 2017.

Hvem tror du kan mest om apartheid, rosabloggeren fra Harstad eller lederen for Den internasjonale Røde Kors-komiteen?

Sophie og Fetisha hevder palestinerne er uten strøm 20 timer i døgnet. FN derimot forteller at palestinerne på Gaza-stripen har strøm 16 timer i døgnet og at hoveddelen av denne strømmen kommer fra Israel.

Sophie og Fetisha hevder det er «utrolig mye mord» og sier «det bygges murer, det er som en ny annen verdenskrig». De anerkjente dødstallene for andre verdenskrig ligger mellom 50 og 70 millioner mennesker. Totale dødstall i konflikten mellom israelere og palestinere fra 1948 til i dag ligger under 20.000. Bom med en faktor på minst 2500 der altså. Tar man tidsfaktoren med i bildet, blir det bom med en faktor på minst 35.500.

Så sier hun at Israel «bruker det evige andre verdenskrig-kortet». Det var jo bloggeren selv som nettopp gjorde en helt falsk sammenligning med andre verdenskrig. Den store tragedien er at Israel ikke ble opprettet før andre verdenskrig, slik at jødene i Europa hadde hatt et land de kunne flykte til.

Deretter går Sophie Elise til angrep på bloggeren Suzanne Aabel. «Så når Suzanne Aabel er ute og snakker om Israel, hun er pro-Israel for hun er jøde da, da drar hun inn Holocaust hele tiden.»

Ny usannhet. Suzanne Aabel skrev et innlegg i VG mot boikott av Eurovision helt tilbake 11. april. Aabel nevner ikke Holocaust direkte, men skriver: « Nå må vi høre, se, reise, bidra, synge, danse, og støtte oppunder de positive kreftene som er i sving fremfor å sverte dem med utdaterte teorier som stammer fra en tid da jødene faktisk ble forsøkt utryddet.» Jødene er blitt forsøkt utryddet også andre ganger i historien, men aldri i så stor skala som under nazistene. «Jeg har ikke lyst til å forminske Holocaust, men det er weak,» fortsetter bloggerne i sin kritikk av Aabel. Er det svakt å anbefale dansing fremfor utdaterte teorier som stammer fra en tid da jødene faktisk ble forsøkt utryddet?

The International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) nevner som et eksempel på antisemittisme: «Anklager om at jøder som folk eller staten Israel har diktet opp eller overdriver Holocaust.» Her anklager Sophie Elise en jøde for å nevne Holocaust hele tiden når Aabel ikke har nevnt ordet (og åpenbart ikke brukt det hele tiden – sjekk Aabels ulike debattinnlegg om Israel gjennom tidene).

Plutselig kommer det noe selvrefleksjon fra bloggerne: «Hva er forskjellen mellom land hvor det skjer kjipe ting i og Israel? Det er jo ikke så veldig forskjell.»

De påpeker at man også kunne tegnet et negativt bilde av Norge, for eksempel Norges rolle i våpenhandel eller oljeproduksjon. Det de IKKE nevnte, var at Norge fører krig slik som Israel og sannsynligvis har drept flere afghanere enn antallet palestinere som ble drept under den første og den andre intifadaen. Men bloggerne må unnskyldes: Dette får jo ikke oppmerksomhet i store norske medier.

Bloggerne konkluderer at «israelerne bevisst har brukt Eurovision til å markedsføre seg som et land de ikke er». «Glitter kan ikke dekke over apartheid.»

Det er mulig rosabloggere er eksperter på å markedsføre seg som noe de ikke er. Men her bommer de kraftig.

«Situasjonen for alle i Palestina er grusom. Noen har det «jævlig». Det er litt som å ha Eurovision i Syria. (…) Man kan ikke dra ‘Vi elsker gays’-kortet så langt at det er greit med barnemord.»

Sophie Elise vet nok ikke at palestinerne ligger på 119. plass når FN rangerer levekår. Det er 70 land i verden hvor befolkningen har dårligere, til dels mye mer grusomme, levekår. Sophie Elise vet nok ikke at palestinerne ligger på 110. plass på den siste utgaven av World Happiness Report, langt foran sine egyptiske naboer på 137. plass.

Bloggerne vet nok ikke at over en halv million mennesker er drept og mange millioner drevet på flykt i Syria de siste åtte årene. Hvis ikke ville de ikke sammenlignet å ha Eurovision i Israel med å Eurovision i Syria.

Sophie Elise vet at det ikke er greit for israelerne med barnemord, likevel kommer hun med en slik usannhet. De som gir støtte til barnemordere, er alle som betaler norsk skatt uten å protestere mot palestinske selvstyremyndigheters økonomiske belønning av stolte barnemordere. Det er grunn til å frykte at Sophie Elise og Fetisha er blant dem, hvis de betaler skatt.

Til slutt gir bloggerne ros til bandet Karpe for å «ytre meningene sine på en fin måte». I 2016 skrev MIFF: Rapperne i Karpe Diem bidrar til å gjøre antisemittisme akseptabelt i ungdomskulturen. Det er konsekvensen av deres nye låt Attitudeproblem – uansett om det var hensikten eller ikke.

Selv rosablogger har latt seg smitte.

Oppdatering kl. 15.00 torsdag 23. mai 2019

Første utgave av denne artikkelen hevdet at Suzanne Aabel ikke nevnte Holocaust med et ord. I VG skrev Aabel: «Nå må vi høre, se, reise, bidra, synge, danse, og støtte oppunder de positive kreftene som er i sving fremfor å sverte dem med utdaterte teorier som stammer fra en tid da jødene faktisk ble forsøkt utryddet.» Artikkelteksten er derfor endret tilsvarende.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart