Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Drapstruet etter Auschwitz-besøk

En stor gruppe prominente muslimske ledere besøkte den tidligere konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau sammen med medlemmer fra American Jewish Committee. Det er i år 75 år siden leiren ble frigjort. (Foto: American Jewish Committee)
Sjia-imam har søkt asyl i Frankrike etter drapstrusler i hjemlandet.

Torsdag 23. januar besøkte en rekordstor delegasjon av muslimske ledere Auschwitz-Birkenau i anledning 75-årsmarkeringen for frigjøringen av den tidligere dødsleiren. Aldri tidligere hadde så mange høytstående muslimske ledere besøkt en av nazistenes utryddelsesleirer. Nå har en av deltakerne søkt asyl i Frankrike etter drapstrusler i hjemlandet, skriver Jerusalem Post.

Den libanesiske sjiamuslimske imamen Sjeik Mohamad Ali El Husseini var en av 25 muslimske lederne som deltok på minnemarkeringen, som var organisert i samarbeid med American Jewish Committee (AJC). Under besøket ble El Husseini utsatt for flere drapstrusler i sosiale medier og han ble anmeldt i hjemlandet sitt for «å ha møtt israelske agenter».

Libanon har en lov som forbyr kontakt med israelske tjenestemenn, men ingen israelske tjenestemenn skal ha vært med i delegasjonen til Auschwitz. Den libanesiske terrorgruppen Hizbollah skal ha bidratt til anmeldelsen. 

El Husseini har vært en frittalende kritiker av Hizbollah og kritisert dem for å fremme iranske interesser på bekostningen av den libanesiske stat og folk. Han har også uttalt seg om forsoning mellom jøder og muslimer, og lagt ut meldinger på sin Facebook-side på hebraisk som marginaliserer religiøse tekster som støtter vold.

Etter det tre dager lange besøket i Polen, hvor den muslimske delegasjonen besøkte flere holocaust-minnesteder, valgte El Husseini å ikke returnere til hjemlandet Libanon av frykt for sitt eget liv. Han har nå søkt asyl i Frankrike.

AJCs rabbiner, David Rosen, sier organisasjonen gjør det de kan for å hjelpe imamen, blant annet ved å skrive en anbefaling til franske myndigheter.

– Mohamad Husseini er et eksempel på mot og integritet, som vi sakte, men sikkert ser mer av i den arabiske verden, til tross for farene som vi har sett Auschwitz-besøket har ført til, sier rabbiner Rosen og legger til:

– Denne historien fremhever også det faktum at elementer i den muslimske verden fortsetter å score selvmål ved å fremstille islam som fiendtlig innstilt til å respektere andre og til å anerkjenne avskyelige tragedier. Det gjør ikke bildet av islam eller arabiske samfunn noe godt, avslutter han.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart