Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Bilder av Jemens siste jøder

Porten til Midtøsten har tidligere rapportert hvordan de siste jødene jages fra Jemen. Stefan Kirschner har delt bilder fra sitt besøk hos jødene i Jemen sommeren 2008.
Stefan Kirschner er født i USA, men har norsk-jødisk far og svensk-jødisk mor. For ti år siden, da han bodde i Israel, ble han kjent med jemenittiske jøder, og giftet seg senere med en jemenittisk jente som bodde i byen Rehovot i Israel. I dag studerer Kirschner ved New York University. (Foto: Privat)

 

Porten til Midtøsten har tidligere rapportert hvordan de siste jødene jages fra Jemen. Stefan Kirschner har delt bilder fra sitt besøk hos jødene i Jemen sommeren 2008.

– I Jemen finner man en kombinasjon av tradisjonell islamsk antisemittisme, antisionisme, og den oven-fra-og-ned holdning som muslimene har overfor sine «dhimmier». Noen ganger overlapper disse holdningene hverandre, og det er vanskelig å si hva man står overfor. Det er nok å si at det ikke er lett å være ikke-muslim i Jemen, skrev Kirschner i The Jewish State (avis for jødene i Central New Jersey) 17. juli 2009.

Kirschner tror ikke det jødiske samfunnet i Jemen kommer til å overleve. Det blir kanskje bare noen få jødiske enkeltpersoner igjen i landet. Etter Kirschners besøk for et drøyt år siden, har det vært en massiv utflytting blant de få hundre jødene som var igjen. Flere av dem som Kirschner møtte er nå i trygghet i USA eller Israel.

Stefan Kirschner er tilgjengelig på e-post oritk2@yahoo.com dersom noen har flere spørsmål om jødene i Jemen.


Moshe Nahari fikk aldri oppleve å komme til Israel eller USA. Han ble drept av en araber bare noen få måneder etter at Stefan Kirschner tok dette bildet. Drapet på Nahari i desember 2008 markerte starten på en ny bølge av jødeforfølgelse i Jemen. (Foto: Stefan Kirschner)


Menashe ben Saadya utenfor skolebussen sin. Familien måtte flykte til Israel noen måneder senere etter at lokale arabere kastet en håndgranat mot huset deres. (Foto: Stefan Kirschner)


Stefan Kirschner sammen med jødiske flyktninger fra Nord-Jemen. Jødene holdes i skjul i et eget område i hovedstaden Sanaa. (Foto: Stefan Kirschner)


En forfallen og nedherjet jødisk gravplass i Aden. (Foto: Stefan Kirschner)


Store etrogim, en slags stor sitronfrukt, som inngår i jødenes markering av Sukkot-høytiden. (Foto: Stefan Kirschner)

Stefan Kirschner utenfor synagogen til rabbiner Shalom Shabazi i Taizz. Shabazi ble født i 1619 i Jemen, og var en kjent jødisk poet. (Foto: Privat)


Dette er palasset til en lokal islamsk leder i Wadi Dhar. (Foto: Stefan Kirschner)


Jambiyah-forretning. Jambiyah er arabisk for liten stikk-kniv, som er særlig utbredt i Jemen. (Foto: Stefan Kirschner)


På tur i gamlebyen sammen med Saadyah ben Yisroel (med kippa til høyre i bildet), som siden har flyttet til Israel. (Foto: Stefan Kirschner)


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart