Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Kopternes tøffe situasjon i Egypt

Tøffe tider har blitt enda tøffere for Egypts kristne minoritet, etter at Hosni Mubarak mistet makten.

Søndag 9. oktober skulle en gruppe koptiske kristne demonstrere fredelig i protest mot voldelige muslimske angrep mot to kirker, angrep som kopterne oppfattet var støttet av militærregimet. De 1.000 frammøtte skulle gi Egypts koptiske minoritet på åtte millioner mennesker en stemme. På grunn av de «demokratiske reformene» landet gjennomgår, regnet de med at en fredelig demonstrasjon ville bli respektert.

24 drept, 200 såret
Men det skulle bli alt annet enn fredelig. Sammen med en gruppe radikale muslimer gikk militæret til angrep på gruppen av demonstranter, ved hjelp av skytevåpen og militærkjøretøy. Minst 24 personer ble drept og mer enn 200 såret. Etter å ha blitt angrepet skal demonstrantene ha gått til motangrep, og blant annet kastet steiner og tatt våpen fra soldatene, forteller øyenvitner til Yedioth Aharonoth.

– Protesten var fredelig. Vi ønsket å avholde en vanlig demonstrasjon. Tyver angrep oss og et militært kjøretøy kjørte opp på gangfeltet og kjørte over minst ti mennesker. Jeg så dem, sier en av demonstrantene, Essam Khalili.

Hans historie får støtte fra en annen av deltakerne, Wael Roufail.

– Jeg så kjøretøyet kjøre over protestantene. Deretter stanset de og skjøt på oss.

Forverret situasjon
Det eneste den statlige fjernsynskanalen meldte søndag kveld var at tre soldater var blitt drept. Al-Hurras fjernsynsstudio skal ha blitt angrepet av militæret samme kveld, fordi de rapporterte det som faktisk hendte. Fra og med mandagen var deres framstilling av saken helt annerledes, ifølge en kommentarartikkel av Jerusalem Post-redaktør Caroline Glick.

Antallet angrep mot kristne og deres institusjoner har økt kraftig etter at Hosni Mubarak ble styrtet i februar. De kristne anklager myndighetene for å ikke beskytte dem og for å ikke straffeforfølge dem som utfører ugjerningene. Islamistenes nye frihet har gjort mye for å begrense friheten til den koptiske minoriteten, som utgjør 10 prosent av Egypts innbyggertall.

Lite kritikk fra «kristne verden»
Glick mener den kristne verden ikke tar forfølgelsene av kristne i araberlandene nok på alvor og undrer seg hvorfor.

– Det er ikke klart hva verken vestlige regjeringer eller vestlige kirker tror de oppnår ved å overse forfølgelsene mot og uttynningen av de kristne samfunnene i den muslimske verden. Som søndagens hendelser i Egypt og andre daglige anti-kristne angrep av muslimer rundt i hele regionen viser, hjelper ikke deres [Vestens] oppførsel noen. Det som imidlertid er klart, er at de vil «høste det de sår», skriver Glick med sitat fra Det nye testamentet.

I stedet retter verdens kirker kritikken mot situasjonen til den eneste kristne minoriteten i den arabiske verden som faktisk har vokst «de siste 60 årene», nemlig den som finnes i Israel.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart