Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

USAs president Barack Obama (f.v.) og Israels statsminister Benjamin Netanyahu titter ut av vinduet på Obamas suite på King David Hotel, da han sist besøkte Israel i mars. (Illustrasjon: Pete Souza, The White House, flickr.com)
USAs president Barack Obama (f.v.) og Israels statsminister Benjamin Netanyahu titter ut av vinduet på Obamas suite på King David Hotel, da han sist besøkte Israel i mars. (Illustrasjon: Pete Souza, The White House, flickr.com)

Araberlandene forstår ikke Obama

USAs president Barack Obama rekker ut en hånd til Iran, men vender seg mot Egypt og deres kamp mot terror. Kun bønn om støtte til Kairo fra Jerusalem sikret videre amerikansk bistand.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

– Irans mål er å ta over Midtøsten mer og mer, samt ødelegge staten Israel, slo statsminister Benjamin Netanyahu fast under et nylig foredrag.

Den israelske regjering frykter at stormaktene går i forhandlinger med Iran uten at trusselen om tøffere sanksjoner og et mulig militært angrep blir opprettholdt. I dag møtes de fem vetomaktene i Sikkerhetsrådet og Tyskland med representanter fra Iran i Geneve. Foreløpig er godviljen mot den nyvalgte president Hassan Rouhani større enn mot hans forgjenger, på tross av at Rouhani har understreket flere ganger at Iran «aldri» vil stanse sitt atomprogram. Han hevder også at dette programmet kun har fredelige hensikter.

Midtøsten-analytiker Avi Issacharoff i Times of Israel, mener det nærmest har vært en «anti-Netanyahu-kampanje» i vestlige medier, fordi de tror Rouhani er genuin og at Netanyahu er paranoid. Men det er nok heller de vestlige journalistene som er «til en viss grad naive», mener Issacharoff.

Dette begrunner journalisten med at Netanyahus dype skepsis overfor «atomflørten» fra Iran har stor støtte blant de mest sentrale arabiske statene. Både Egypt, Saudi Arabia og De forente arabiske emiratene ønsker en tøffere politikk fra stormaktene mot Teheran. For eksempel siterer Issacharoff et tidligere sitat fra den saudi-arabiske kong Abdullah, som sa at «slangens (Irans) hode må kappes av».

– Dette er ikke paranoide visjoner fra barnehjernen til Netanyahu. Dette er virkelige problemstillinger fra tidligere og nåværende allierte i regionen, som står på sidelinjen og stirrer med undring og forvirring på Washingtons utenrikspolitikk, mens de forsøker å forstå hvorfor USAs president løp for å ringe Irans president, nesten samtidig som den militære bistanden til Egypt ble stanset, skriver Issacharoff.

Faktisk var det Israel, ifølge Associated Press, som klarte å redde mye av den amerikanske bistanden til Egypt. Jerusalem argumenterte med at amerikanerne begår en «strategisk feil», dersom de kutter pengestøtten til et Kairo-regime som med jernhånd nedkjemper terrorister på Sinai-halvøya.

Både Israel og araberstatene mener Obama-administrasjonens Midtøsten-politikk mangler en retning, en sammenheng og en forståelse av klimaet i denne regionen, forklarer journalisten.

– Hvordan er det mulig at akkurat når Egypt regjering erklærer krig mot radikal islam, mot terror, foretrekker Washington å flørte med deres fiender – Iran og Det muslimske brorskap? For Kairo, Amman og andre hovedsteder føler Obama-administrasjonen skyter seg selv i foten – og skader sine allierte i prosessen – når de forhandler med Iran og stanser bistand til Egypt, skriver Issacharoff.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart