Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israels forsvarssjef i hemmelig møte med kollegaer fra Saudi-Arabia og andre arabiske land

IDF-sjef Aviv Kochavi. (Foto: IDF)
IDF-sjef Aviv Kochavi. (Foto: IDF)
For første gang blir det offentlig kjent at Israels forsvarssjef Aviv Kochavi har møtt Saudi-Arabias forsvarssjef Fayyad bin Hamed Al-Ruwaili.

I mars organiserte USA et hemmelig møte med militære toppledere fra Israel og en rekke arabiske land. Hensikten var å utforske mulighetene for samarbeid for å møte den økende trusselen fra Irans raketter og droner, skriver kilder som har fortalt om møtet til Wall Street Journal.

Møtet fant sted i Sharm el-Sheikh i Egypt. Fra israelsk side deltok forsvarssjef Aviv Kochavi. Fra Saudi-Arabia kom forsvarssjef Rayyad  bin Hamed Al-Ruwaili. I tillegg deltok det militære toppledere fra Qatar, Jordan, Egypt, Bahrain og Emiratene, ifølge den amerikanske avisen.

Slikt samarbeid mellom Israel og arabiske land var utenkelig for bare noen få år siden. Amerikanerne organiserte møtet bare noen uker etter at amerikanske kampfly skjøt ned to iranske droner i irakisk luftrom. Dronene skal tilsynelatende ha vært på vei for å angripe Israel, skriver Ha’aretz.

Det er ventet at USAs president Joe Biden besøker Midtøsten i midten av juli. På planen står besøk i Israel, Vestbredden og Saudi-Arabia. En videre normalisering mellom Israel og Saudi-Arabia er svært aktuelt.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart