I over 1400 år er det jødiske folket blitt undertrykt og forfulgt av arabiske og muslimske grupper i Midtøsten. Helt fra jødene begynte å gjenoppbygge en stat i sitt historiske og religiøse kjerneland, ble de møtt med avvisning, hatkampanjer, vold og terror.

Etter at arabiske land ble selvstendige fra europeiske kolonimakter, kom forfølgelsen av jødene tilbake med full styrke. Jødene som var en minoritet på omlag 2 prosent spredt omkring i Nord-Afrika og Midtøsten for hundre år siden, har etablert en stat på mindre enn 0,2 prosent av landområdet.

Selv om jødenes fiender har drevet dem ut av 99,8 prosent av området, fortsetter de krigen mot jødene i Israel. 7. oktober-massakren var en del av denne krigen. Det er også palestinske myndigheters hatopplæring og belønningssystem for terror.

Denne krigen må ta slutt!

Dessverre er det sterke krefter i Norge som støtter kampen for å undergrave verdens eneste jødiske statIsrael er i flere tiår blitt  demonisert av NRK, nyhetsbyrået NTB og andre medier. Norske skolebøker og den statsfinansierte elevsiden fn.no er fulle av feil om Israel. Etter 7. oktober 2023 har også regjeringen, med Jonas Gahr Støre og Espen Barth Eide i spissen, markert seg som noen av de mest anti-israelske politikerne i Europa. 

Denne propagandakrigen må ta slutt nå!

Hvis du er enig, bli medlem av MIFF nå!

Dersom du ikke vet hva du skal tenke om Israel

 

Dersom du støtter det jødiske folkets rett til sitt nasjonale hjemland i Israel

 

Dersom du allerede er medlem av MIFF

En lang rekke ganger, lenge før Gaza-krigen i 2023, er Israel blitt anklaget for folkemord mot palestinerne. Anklagen er blitt framsatt for å demonisere verdens eneste jødiske stat. 

Da PA-president Mahmoud Abbas besøkte Tyskland i 2022, anklaget han for eksempel Israel for å ha «begått 50 Holocaust» mot palestinerne. I Holocaust ble to tredeler av Europas jødiske befolkning drept av nazistene. Som kontrast har antallet arabiske innbyggere i Gaza og Vestbredden (Judea og Samaria) økt med fire hundre prosent etter 1948. Folkeveksten skjøt fart etter at Israel fikk kontroll over områdene i 1967.

Les mer på temasiden Løgnanklagene mot Israel om folkemord og etnisk rensning og artikler relatert spesielt til Gaza

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1200 israelere ble drept (kart, bilder og videoer), 251 kidnappet og over 4.800 skadet. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.
 
8. oktober 2023 gikk også Hizbollah inn i krigen. De truet Israel med 150.000 raketter fra Sør-Libanon. Hizbollah er en shia-muslimsk terrororganisasjon som opererer i Libanon på vegne av Iran. Hizbollah står på terrorlistene til USAEUCanada og Australia, og er forbudt i Tyskland.
 

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Palestinske selvstyremyndigheter (PA) belønnet de etterlatte til de drepte terroristene med 20.000 kroner i en første utbetaling, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1200. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Omkring 250 mennesker ble tatt som gisler.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.200 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i kjølvannet av 7. oktober 2023 er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler og temasider nedover på denne siden.

Det var alltid riktig å støtte Israel. Gjennom århundrer ble det jødiske hjemlandet okkupert av romerske, bysantinske og ulike muslimske imperier [se tidslinje]. Jødene beholdt hele tiden sin sterke tilknytning til landet.

Dersom flere hadde støttet en jødiske statsdannelse for hundre år siden, kunne jødene hatt et tilfluktssted da nazistene startet med sin utryddelse. Men arabiske nasjonalister, inspirert av nazistisk antisemittisme, og islamistiske jihadister, skremte britene bort fra å oppfylle løftet om et jødisk nasjonalhjem. De brukte terror for å skremme, da som nå.

Dersom flere hadde støttet Israel på 1950- og 1960-tallet, ville kanskje ikke Egypt og Syria ha våget å mobilisere til krig. Men sovjetisk propaganda ble pumpet ut over Europa, og sakte, men sikkert er resultatene av Israels forsvarskrig blitt fordømt som «okkupasjon».

Dersom flere hadde støttet Israel, ville kanskje ikke Yasser Arafat ha klart å lure Nobelkomiteen og mange andre. Men Amnesty og andre humanitære organisasjoner har tatt opp arven etter Sovjets propaganda, og anklager ordningene som israelere og palestinere avtalte seg i mellom på 1990-tallet for «apartheid».

7. oktober 2023 ble det klart at jødehatende jihadister fortsatt dominerer i kampen mot Israel. Hvis du ikke støtter Israel etter massakren – hvor 1200 israelere ble drept, tusenvis skadet og over 250 tatt som gisler – vil du aldri støtte Israel. Da er det stor fare for at du alltid vil fortsette å være likegyldig.

Du bør støtte Israel fordi hatet som skapte Holocaust fortsatt lever, skrev MIFF i 2014. Du bør støtte Israel fordi Norge står overfor de samme fiender som Israel.

7. oktober 2023 ble det overtydelig hvor korrekt det var. Massakren ble begått av unge palestinske menn som er lært opp til jødehat og jihad på skoler finansiert av Norge.

  • I tredje klasse lærte de å «ofre blodet» for å «eliminere maktrøverne» og «utrydde restene av utlendingene».
  • I femte klasse har de lært at martyrdød og jihad er «den mest viktige mening med livet» og at jøder er «fiender av islam».
  • Terroristene fra 7. oktober lærte i syvende klasse at Israel er «Satans tjener». Da fikk de også lære at «å ofre livet i kamp er det største». Året etter ble de fortalt at barn som deltar i jihad er «sikkerhetsventilen i samfunnet».
  • I tiende klasse ble de fortalt at døden er skjebnebestemt og at jihad er deres kall. «Og vårt rene blod, vil vi ikke spare, vil vi ikke spare, vil vi ikke spare,» blir det messet i en annen skolebok.
  • I tolvte klasse har de lært om å «returnere» med våpen i hånd. Elevene har lært at det betyr at Israel blir borte.

Du må støtte Israel – nå mer enn noen gang. Israel er i en forsvarskrig for å hindre at 7. oktober 2023 aldri mer skal gjenta seg. Hamas skal bli vingeklippet, slik at de aldri mer har militær kapasitet. Iran og Hizbollah skal bli avskrekket. Nå må du støtte Israels forsvarskamp!

Med Israel for fred samler Israel-venner med ulikt politisk ståsted, ulik tro og livssyn. Vi har også forskjellig syn på israelsk politikk. Når det gjelder saker som er omstridt internt i det israelske samfunnet, formidler vi de store gruppenes ulike hovedsyn, uten som organisasjon å ta stilling til spørsmålene.

MIFF sprer informasjon gjennom nettsider, sosiale medier (se over), møter i lokalforeninger og nasjonale konferanser m.m. MIFF forsvarer også Israel i mediene og har aktuelle kampanjer. Etter 7. oktober-massakren er vårt innhold sett mange millioner ganger rundt på de ulike plattformene.

Her er bare noen smakebiter på MIFF-statistikken fra 7. oktober 2023 og fram til 23. september 2024:

  • Vekst fra 11.254 til 14.673 medlemmer i Norge
  • Over tusen nye medlemmer i Danmark og Sverige
  • 53,5 millioner annonsevisninger i Google
  • 4,4 millioner sidevisninger på miff.no
  • Rekkevidde til 2 millioner Facebook-kontoer
  • 6000 nye følgere på Facebook-siden
  • 3800 nye abonnenter på YouTube
  • 2300 nye følgere på TikTok
  • 1800 nye følgere på X
  • 1200 nye følgere på Instagram
  • 2,3 millioner videovisninger på Facebook
  • 1,5 millioner videovisninger på YouTube
  • 1 million videovisninger på TikTok

Les mer om MIFF og bli medlem nå!

Les artikkelen hvor MIFF korrigerer feil som stadig blir framsatt om Gaza og Hamas.

De generelle teknikkene som mediene bruker for å skape et falskt bilde av Israel

1. Konflikter hvor Israel er involvert blir dekket ekstremt mye mer enn andre konflikter som krever mange ganger flere menneskeliv.

2. Israels forsvarskamp blir ikke sammenlignet med andre lands krigføring.

3. Palestinske flyktninger blir nevnt ustanselig, selv om det har gått 75 år siden arabisk side tapte i forsøket på å utrydde den jødiske staten i 1948.

4. Levekårene til palestinerne blir ikke sammenlignet med arabiske naboland.

5. Folkeretten blir manipulert til kun å ramme den jødiske staten, og Israels rettigheter blir nesten aldri nevnt.

Les mer på temasiden Mediedekningen og bestill MIFFs bok Det falske bildet av Israel

Det skapes falske bilder av Israel i norsk skole, ikke bare på grunn av mange feil i læreverkene, men også fordi viktige elementer i det israelske narrativet er helt borte eller svært nedtonet. Klikk her for å lese faktasjekker og for å bestille MIFFs bok Opplært til fordommer.

Ingen verk nevner jødiske flyktninger fra arabiske land, og bare ett læreverk nevner Iran som en aktør i konflikten. Sterke anklager mot Israel blir framsatt, uten at Israels svar får komme fram

Mange skoleelever blir henvist av lærere til FN-sambandets infosider om Israel, Palestina og konflikten. Mange tror fn.no er en «nøytral og god» kilde.

Dette stemmer ikke. MIFF avdekket sommeren 2023 hvordan FN-sambandet misbruker skattepenger til å gi norske barn et falskt bilde av Israel. Organisasjonen er på ingen måte objektiv eller nøytral i forhold til Israel. FN-sambandet gjorde noen rettinger etter MIFFs første faktasjekk, men reagerte deretter med sjikanerende omtale av MIFF.

Selv etter 7. oktober-massakren er FN-sambandet uvillig til å kalle Hamas en terrororganisasjon.

Se bildene fra MIFFs ungdomstur 2017

Hele gruppen poserer med Dødehavet i bakgrunnen. Fra venstre: Jens David Bjørnevoll Roset, Anbjørn Steinholm Frislid, Oscar Rustad, Lars Nordgaard, Sara Caroline Christensen, Nadia Fugleberg, Magnus Mathisen, Per-Anders Hvesser og Håvard Lied. (Foto: Bjarte Bjellås)
Hele gruppen poserer med Dødehavet i bakgrunnen. Fra venstre: Jens David Bjørnevoll Roset, Anbjørn Steinholm Frislid, Oscar Rustad, Lars Nordgaard, Sara Caroline Christensen, Nadia Fugleberg, Magnus Mathisen, Per-Anders Hvesser og Håvard Lied. (Foto: Bjarte Bjellås)
Etter tolv uforglemmelige dager i Israel vendte deltakerne på MIFFs ungdomstur hjem til Norge.

Fredag 7. juli forlot deltakerne på MIFFs ungdomstur Israel fra Ben-Gurion flyplass i Tel Aviv. Da hadde lagt bak seg tolv dager med innhold fra morgen til kveld. For de fleste av deltakerne var turen deres aller første møte med Israel, men ut fra reaksjonene å dømme blir det neppe det siste.

I løpet av turen har de ni deltakerne blant annet fått omvisning i gamlebyen i Jerusalem, fått opplæring i Israels forsvarskriger, besøkt det israelske parlamentet Knesset, badet i Dødehavet, besøkt Masada, vært på båttur i Genesaretsjøen, besøkt israelske kibbutzer, vært på omvisning på Golan, besøkt israelske bedrifter, vært på sabbat, møtt den norske ambassadøren til Israel, vært på sjokoladefabrikk, badet i Middelhavet, møtt Israels tidligere visestatsminister og spist mange spennende måltider. Bare for å nevne noe.

Årets tur var den andre i sitt slag som MIFF arrangerer. Ungdommene betaler 7500 kroner hver. For det har de fått flybillett tur-retur, overnatting og diverse måltider. Alt i alt har turen kostet langt mer, men MIFF har subsidiert rundt halvparten av prisen. Målet er å gjøre unge mennesker enda mer engasjert i Israel. Turen er for personer mellom 18 og 30 år og deltakerne ble plukket ut etter en søknadsrunde.

Her er bildene som gir en liten smakebit av hva de fikk oppleve;

Ungdomsturen startet i Jerusalem. Mange var glad for å oppleve byen for første gang. (Foto: Nadia Fugleberg)
Ungdomsturen startet i Jerusalem. Mange var glad for å oppleve byen for første gang. (Foto: Nadia Fugleberg)
I starten av turen var gruppa med på teamwork for å styrke samholdet. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
I starten av turen var gruppa med på teamwork for å styrke samholdet. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Lars Nordgaard foran Vestmuren i Jerusalem. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Lars Nordgaard foran Vestmuren i Jerusalem. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Oscar Rustad berører den jødiske helligdommen. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Oscar Rustad berører den jødiske helligdommen. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Gruppa poserer med Jerusalem i bakgrunnen. På huk foran er den israelske guiden Yoni Zierler. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Gruppa poserer med Jerusalem i bakgrunnen. På huk foran er den israelske guiden Yoni Zierler. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Anbjørn Steinholm Frislid følger med på foredraget i det israelske parlamentet Knesset. Frisilid er selv lokalpolitiker for Frp. I bakgrunnen sitter Håvard Lied. (Foto: Bjarte Bjellås)
Anbjørn Steinholm Frislid følger med på foredraget i det israelske parlamentet Knesset. Frisilid er selv lokalpolitiker for Frp. I bakgrunnen sitter Håvard Lied. (Foto: Bjarte Bjellås)
En del av deltakerne spaserte opp til Masada på natten for å oppleve soloppgangen derfra. (Foto: Nadia Fugleberg)
En del av deltakerne spaserte opp til Masada på natten for å oppleve soloppgangen fra toppen av fjellet. (Foto: Nadia Fugleberg)
Det å oppleve soloppgangen fra Masada ble en opplevelse for livet. (Foto: Nadia Fugleberg)
Det å oppleve soloppgangen fra Masada ble en opplevelse for livet. (Foto: Nadia Fugleberg)
Deltakerne måtte stå opp klokken 4 på natta for å være tidlig nok oppe til å få med seg soloppgangen, men det var verdt det. (Foto: Nadia Fugleberg)
Deltakerne måtte stå opp klokken 4 på natta for å være tidlig nok oppe til å få med seg soloppgangen, men det var verdt det. (Foto: Nadia Fugleberg)
Anbjørn Steinholm Frislid ser ut mot grensen mellom Syria og Israel. (Foto: Bjarte Bjellås)
Anbjørn Steinholm Frislid ser ut mot grensen mellom Syria og Israel. Alt det grønne området er Israel. (Foto: Bjarte Bjellås)
Det ble også tid til å kjøle seg ned på turen. På det meste var temperaturen oppe i rundt 43 varmegrader. (Foto: Bjarte Bjellås)
Det ble også tid til å kjøle seg ned på turen. På det meste var temperaturen oppe i rundt 43 varmegrader. (Foto: Bjarte Bjellås)
Byen Sderot er av byene som har blitt hardest rammet av rakettangrepene fra Gaza. MIFFs ungdommer fikk se restene av en del av rakettene som har rammet den israelske byen. Når rakettalarmen går har innbyggerne snaut ti sekunder på å komme seg i bomberom. (Foto: Nadia Fugleberg)
Byen Sderot er av byene som er blitt hardest rammet av rakettangrepene fra Gaza. MIFFs ungdommer fikk se restene av en del av rakettene som har rammet den israelske byen. Når rakettalarmen går, har innbyggerne snaut ti sekunder på å komme seg i bomberom. (Foto: Nadia Fugleberg)
Gruppa besøker en barnehage i Sderot. På grunn av den korte tiden det tar fra rakettalarmen går til rakettene treffer har man laget et eget bomberom av lekeapparatene. Slangen i bakgrunnen fungerer både som en leketunnel og et bomberom. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Gruppa besøker en barnehage i Sderot. På grunn av den korte tiden det tar fra rakettalarmen går til rakettene treffer, har man laget et eget bomberom av lekeapparatene. Slangen i bakgrunnen fungerer både som en leketunnel og et bomberom. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Det ble noen gruppebilder på turen. Her poserer det ved Golanhøyden. I bakgrunnen ligger Genesaretsjøen. (Foto: Bjarte Bjellås)
Det ble noen gruppebilder på turen. Her poserer de ved Golan. I bakgrunnen ligger Genesaretsjøen. (Foto: Bjarte Bjellås)
I denne salen ble staten Israel proklamert. I bakgrunnen henger portrettet av Theodor Herzl, som var mannen bak zionismen. (Foto: Bjarte Bjellås)
I denne salen ble staten Israel proklamert. I bakgrunnen henger portrettet av Theodor Herzl, mannen bak zionismen. (Foto: Bjarte Bjellås)
Den israelske turguiden Yoni Zierler bruker Lars Nordgaard til å illustrere hvor mange ulike kulturer og sivilisasjoner som har regjert i byen Jaffa og resten av Israel. (Foto: Bjarte Bjellås)
Den israelske turguiden Yoni Zierler bruker Lars Nordgaard til å illustrere hvor mange ulike kulturer og sivilisasjoner som har regjert i byen Jaffa og resten av Israel. (Foto: Bjarte Bjellås)
På Israels eldste kibbutz har de en egen sjokoladefabrikk. Deltakerne på turen fikk oppleve å lage sine egne sjokolader. (Foto: Bjarte Bjellås)
På Israels eldste kibbutz har de en egen sjokoladefabrikk. Deltakerne på turen fikk oppleve å lage sine egne sjokolader. (Foto: Bjarte Bjellås)
Oscar Rustad og Jens David Bjørnevoll Roset følger med mens guiden forteller om den flere tusen år gamle historien til byen Jaffa. (Foto: Bjarte Bjellås)
Oscar Rustad og Jens David Bjørnevoll Roset følger med mens guiden forteller om den flere tusen år gamle historien til byen Jaffa. (Foto: Bjarte Bjellås)
Jens David Bjørnevoll Roset synes det har vært fantastisk å oppleve så mye i Israel. (Foto: Bjarte Bjellås)
Jens David Bjørnevoll Roset synes det har vært fantastisk å oppleve så mye i Israel. (Foto: Bjarte Bjellås)
Mange vandret utpå fjellklippen for å oppleve en fantastisk utsikt over Jordandalen. (Foto: Bjarte Bjellås)
Mange vandret utpå fjellklippen for å oppleve en fantastisk utsikt over Jordandalen. (Foto: Bjarte Bjellås)
Lars Nordgaard er varamedlem i MIFFs hovedstyre. Denne turen er hans første til Israel. - Men ikke den siste, sier han. I bakgrunnen ligger Jordandalen. (Foto: Bjarte Bjellås)
Lars Nordgaard er varamedlem i MIFFs hovedstyre. Denne turen er hans første til Israel. – Men ikke den siste, sier han. I bakgrunnen ligger Jordandalen. (Foto: Bjarte Bjellås)
Uten mat og drikke, duger heltene ikke. (Foto: Bjarte Bjellås)
Uten mat og drikke, duger heltene ikke. (Foto: Bjarte Bjellås)
Deltakerne på MIFFs ungdomstur fikk en omvisning i det israelske parlamentet, Knesset. (Foto: Bjarte Bjellås)
Deltakerne på MIFFs ungdomstur fikk en omvisning i det israelske parlamentet, Knesset. (Foto: Bjarte Bjellås)
Ungdommene fikk blant annet møte Amir Ohana fra partiet Likud.
Ungdommene fikk blant annet møte politikeren Amir Ohana fra partiet Likud. (Foto: Bjarte Bjellås)
Den israelske krigshelten Moti Paz fortalte om hvorfor det er nødvendig at Israel beholder kontrollen over Jordandalen. (Foto: Bjarte Bjellås)
Den israelske krigshelten Moti Paz fortalte om hvorfor det er nødvendig at Israel beholder kontrollen over Jordandalen. (Foto: Bjarte Bjellås)
Hvor er vi nå? Jo, på verdens laveste punkt, sier Lars Nordgaard. (Foto: Bjarte Bjellås)
Hvor er vi nå? Jo, på verdens laveste punkt, sier Lars Nordgaard. (Foto: Bjarte Bjellås)
Anbjørn Steinholm Frislid fant noe å handle på markedet i Jaffa. (Foto: Bjarte Bjellås)
Anbjørn Steinholm Frislid fant noe å handle på markedet i Jaffa. (Foto: Bjarte Bjellås)
Besøket i Golan handlet ikke bare om konflikt. Blant annet var det tid til et besøk på en olivenplantasje. De lager både olivenolje og kosmetikkprodukter. Her tester Kristoffer Vikan (t.v.), Per-Anders Hvesser og turguide Yoni Zierler ut en håndsåpe laget av restene av olivenproduksjon.
Kristoffer Vikan (t.v.), Per-Anders Hvesser og turguide Yoni Zierler tester ut en håndsåpe laget av restene av olivenproduksjon på en olivenplantasje i Golan. (Foto: Bjarte Bjellås)
Jens David Bjørnevoll Roset (t.v.) og Magnus Mathisen pratet med en jødisk butikkeier på det lokale markedet.
Jens David Bjørnevoll Roset (t.v.) og Magnus Mathisen kom i prat med en jødisk butikkeier på det lokale markedet. (Foto: Bjarte Bjellås)

Her er hva vi ønsker at du skal gjøre nå

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart