Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Tarik Elyounoussi vil aldri mer kunne spille fotball i Norge

Faksmile av side 2 og 3 i VG Sporten 5. juni 2013.
Faksmile av side 2 og 3 i VG Sporten 5. juni 2013.
Rosenborg- og landslagsspilleren Tarik Elyounoussi vil aldri mer kunne spille fotball i Norge. - Jeg kunne ikke klart å spille fotball i et land der et barn ikke får lov, sier han til VG. I Norge er det titalls barn som blir nektet å spille.

VG Sporten lar Tarik Elyounoussi komme med sterke påstander på forsiden 5. juni.

Faksmile av forsiden av VG Sporten 5. juni 2013.
Faksmile av forsiden av VG Sporten 5. juni 2013.

På side 2 og 3 fortsetter VG å la Tarik begrunne hvorfor han ikke ville deltatt i U21 EM i Israel (se faksmile i toppen). Det hele er selvsagt helt teoretisk, for 25-åringen er for gammel til å delta i turneringen.

Tarik mener det blir «vanskelig å skille fotball og politikk når barn ikke får lov til å spille fotball».

– Da vet jeg hvordan folk reagerer. Fotballbaner bombes. Barn drepes. Det blir helt feil. Fotball skal være gøy. Fotball er frihet. Tar du bort det, blir folk lei seg. Og det gjør jeg også. Derfor ville jeg aldri spilt fotballkamp i et land som Israel. Jeg kunne ikke klart det, spille fotball i et  land der et barn ikke får lov, sier Tarik.

Med en slik uttalelse vil Tarik være ferdig som spiller for Rosenborg i Eliteserien. Han vil heller ikke kunne spille for det norske A-landslaget, i hvert fall ikke på hjemmebane.

For Norge nekter barn å spille fotball.

I 2012-sesongen var det minst 40 enslige, mindreårige asylsøkere og flyktninger som ikke fikk nødvendig spilletillatelse, skrev Aftenposten 1. november 2012. I 2011 ble en 16-åring fra et vesteuropeisk land stanset i å spille fotball fordi Norges Fotballforbund «ikke viker en tomme» fra Det internasjonale fotballforbundets krav, skrev Jærbladet den gang.

Dersom norsk-marokkaneren Tarik skal være konsekvent, og det vil han sikkert være (?), er hans karriere som fotballspiller i Norge over. MIFF, som ellers ikke pleier å være i front med sportsnyheter, beklager å måtte være det første mediet som melder dette.

 

Stadion misbrukt til rakettanlegg

VG Sporten har også snakket med den palestinske fotballspilleren Mahmoud Sarsak, som forteller at «Palestina stadion» i Gaza ble bombet så sent som 19. november 2012.

Verken Mahmoud eller Tarik nevner at Hamas-regimet på Gaza-stripen brukte denne stadion til å skjule underjordiske rakettanlegg. Ifølge de israelske forsvarsstyrkene ble dette stadionanlegget brukt til å avfyre raketter mot Tel Aviv noen dager tidligere.

 

Ros til U21-landslaget

VG har snakket med en rekke spillere på U21-landslaget. Alle sier det har vært uaktuelt å boikotte turneringen i Israel.

I kveld møter de norske guttene et israelsk lag med halvparten jøder og halvparten arabere. I løpet av de neste dagene vil de kunne forstå at hele boikott-kampanjen mot Israel bygger på en rekke faktafeil og dobbeltstandarder.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart