NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Parole fra 1. mai-toget i Oslo 2017. (Foto: Roland Baltzersen)
Parole fra 1. mai-toget i Oslo 2017. (Foto: Roland Baltzersen)

Nå vet vi mye mer om dem som støtter boikott av Israel

Se tall fra meningsmåling gjennomført for MIFF.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

For første gang har Med Israel for fred (MIFF) deltatt med egne spørsmål i en landsomfattende meningsmåling (les mer om Frivillighetsbarometeret under).

Vi ba blant annet deltakerne ta stilling til utsagnet Jeg støtter at Norge videreutvikler handel og samarbeid med Israel.

Her er resultatene for hele den norske befolkningen.

  • Stemmer ikke i det hele tatt: 16 prosent
  • Stemmer nokså dårlig: 21 prosent
    Sum negative til mer samarbeid med Israel: 37 prosent
  • Stemmer nokså godt: 19 prosent
  • Stemmer helt: 13 prosent
    Sum positive til mer samarbeid med Israel: 32 prosent
  • Umulig å svare: 24 prosent
  • Ubesvart: 7 prosent

Her er noen av de andre mest interessante resultatene

Menn (43 prosent) uttrykker seg mye mer positiv til samarbeid med Israel enn kvinner (21 prosent). En mye større andel kvinner (33 prosent) enn menn (14 prosent) sier imidlertid det er umulig å svare.

Motstanden mot økt handel og samarbeid med Israel er størst i den eldste delen av befolkningen, 40 prosent i aldersgruppen +60 år. I aldersgruppen 15-30 år er prosentdelen 34 prosent.

Motstanden mot økt handel og samarbeid med Israel øker i stor grad i takt med høyere utdanning, mens det er omtrent like mange som uttrykker seg positivt til samarbeid uavhengig av utdanningsnivå.

Støtten til mer samarbeid er sterkest i Oslo/ Akershus og Sør-/Vestlandet (35 prosent), noe lavere på resten av Østlandet og Trøndelag/ Nord-Norge (29 prosent).

Motstand og støtte til samarbeid gir noenlunde like utslag uavhengig av respondentenes oppgitte årsinntekt.

For dem som oppgir fødeland utenfor Norge er støtten til samarbeid betydelig høyere (42 prosent) enn de som oppgir å være født i Norge (31 prosent).

Det er mest netto støtte til samarbeid med Israel i bransjene bank/ forsikring/ finans og offentlig sentralforvaltning/ myndighet. Det er størst netto motstand mot samarbeid i bransjene landbruk/ skogbruk/ fiske, forskning/ analyse og media/ reklame/ PR/ informasjon.

Ut fra svarene respondentene har gitt på mange ulike spørsmål er de gitt ulike klassifiseringer. Fellesskapsorienterte oppgir størst netto motstand mot samarbeid med Israel. Individorienterte oppgir størst netto støtte.

For dem som er på annen type trygd enn arbeidsledighetstrygd er nettomotstanden mot samarbeid med Israel (44 prosent negative, kun 20 prosent positive) betydelig større enn dem som er i arbeid heltid eller deltid. De som er hjemmeværende, har husarbeid i hjemmet, er arbeidsledige eller er selvstendig næringsdrivende oppgir større netto støtte til samarbeid med Israel enn de som er i arbeid.

Mer om målingen
Frivillighetsbarometeret er en meningsmåling som gjennomføres i samarbeid mellom medlemsorganisasjoner i Frivillighet Norge. Målingen blir satt opp i samarbeid med Kantar TNS. I 2019 svarte 2014 personer i et representativt utvalg av befolkningen over 15 år på undersøkelsen. Målingen ble gjennomført i juni 2019.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart