Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Muslimer som «jøder»

I den debatten som stadig er om muslimenes plass i det norske og andre europeiske samfunn, forekommer det ikke sjelden at noen sammenligner deres situasjon med den jødene hadde i Europa i årene før 2. verdenskrig.

I den debatten som stadig er om muslimenes plass i det norske og andre europeiske samfunn, forekommer det ikke sjelden at noen sammenligner deres situasjon med den jødene hadde i Europa i årene før 2. verdenskrig.

Det er veldig mange saker i den forbindelsen som kunne kommenteres. Mye av det ligger utenfor det MIFF steller med. Men det er i hvert fall en stor hovedforskjell på jødene den gangen og muslimene i Europa i dag: Muslimene har i dag et stort antall religiøse og etniske hjemland, av mange slag. Dit reiser de på ferie, dit reiser de for å tilbringe alderdommen, der henter de ektefeller.

Dersom så galt skulle skje i ett eller flere land i Europa at det blir voldelig forfølgelse – for ikke å si storstilte drap – av muslimer, finnes det steder i verden som vil ta imot dem.

Uten hjemland
Med Israel som en stat med jødisk flertall er jødene i dag i en lignende situasjon som muslimene: Dersom de blir forfulgt, er det et land som alltid står åpent for dem, deres eget land.
Før 1948 hadde jødene ikke noe hjemland å flykte til. Det var ikke noe sted med jødisk flertall, ikke noe sted hvor alle forfulgte jøder automatisk hadde adgang. Mange forsøkte å flykte fra Europa, men hadde ingen plass å dra. Noen dro rundt i skip fra land til land – ingen ville ta imot dem.

SV, Norsk Folkehjelp og andre ønsker denne situasjonen tilbake. De går nemlig inn for at palestina-flyktningene fra 1948 skal ha en rett ingen andre flyktninger fra den perioden har: Rett til å vende tilbake til ørlille Israel, det landet jødene har fått i bytte for alt de mistet. Følgen vil i så fall bli at det ikke lenger finnes noe sted i verden med jødisk flertall.

Se mer om dette på vår temaside om flyktninger.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart