Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

13 skadde ukrainere ble flydd til Israel

En skadet ukrainsk kvinne får behandling på sykehus i Israel 16. mars 2022. (Foto: Shaare Zedek)
Flere syke holocaust-overlevende ble reddet ut av det krigsherjede landet i en stor redningsaksjon.

En gruppe med sårede ukrainere ble onsdag 16. mars evakuert til Israel for medisinsk hjelp i en felles operasjon mellom redningstjenestene Zaka, Hatzolah Air og Magen David Adom, skriver avisen Jerusalem Post.

Blant de 13 flyktningene som fikk behandling var det flere holocaust-overlevende med eksisterende komplekse medisinske problemer, samt en jødisk kvinne som ble alvorlig skadet da et missil traff huset hennes.

For fem dager siden mottok Zaka en forespørsel om å hjelpe ukrainske holocaust-overlevende som ikke lenger fikk nødvendig medisinsk hjelp som følge av Russlands krigføring. Livene deres kunne stå i fare. De ble også spurt om å kunne hjelpe andre som var skadet i rakettangrep.

I samarbeid med American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) klarte Zaka å redde ut de eldre og sårede fra deres hjem i Ukraina og transportere dem til Moldova. Der ble de fraktet til sykehus for å sikre at helsen deres var stabil nok til å kunne fraktes videre med fly til Israel.

– Til tross for alle utfordringene vi møter på bakken, gir vi ikke opp. Vi har minimale ressurser, men vil møte disse enorme utfordringene med all våre styrke og vilje for å hjelpe alle israelere og jøder som trenger vår hjelp, sier Nachman Dickstein, som leder Zakas arbeid i Ukraina.

Ambulanseflyene fra Hatzolah Air landet på Ben Gurion-flyplass i Tel Aviv onsdag morgen, hvor pasientene ble fraktet videre til sykehus over hele landet. De ble blant annet fraktet til Shaare Zedek medisinske senter i Jerusalem, som har vært med å koordinere aksjonen.

– Vi fortsetter å redde og evakuere flere pasienter fra de krigsherjede områdene, for å sikre at de får en trygg vei ut av krigen og at de får behandling, sier Aaron Adler, administrerende direktør i Hatzolah Air.

For to dager siden ankom også israelske leger Ukraina for å opprette et feltsykehus til 60 millioner kroner vest i landet. Det israelske feltsykehuset er oppkalt etter Golda Meir, den tidligere israelske statsministeren som ble født i den ukrainske hovedstaden Kyiv.

13 ukrainere som trengte medisinsk behandling ble fløyet til Israel. (Foto: Shaare Zedek)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart