Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Ungkar med «kone og barn»

I et leserbrev i Jerusalem Post i juli 2005 forteller Batya Neumann om jødene i Herat i Afghanistan, nærmere bestemt hvordan de fikk anledning til å forlate stedet.

I et leserbrev i Jerusalem Post i juli 2005 forteller Batya Neumann om jødene i Herat i Afghanistan, nærmere bestemt hvordan de fikk anledning til å forlate stedet.

Bare menn fikk pass. De kunne selv skrive inn i passet hvor mange koner de hadde og hvor mange barn. Det var vanlig å overdrive antallet i begge tilfeller (afghanere kunne ha flere koner). Så selv ungkarer ville skrive at de var gift og hadde barn.

Grensevaktene var unge gutter som mest var interessert i de gavene flyktningene tilbød, og ikke brydde seg om å sjekke om antallet i passene stemte med det antall mennesker som virkelig krysset grensen. [Kanskje kunne ikke alle lese heller.]

På den måten kunne jødene fra Herat, som lett kunne dra fra Afghanistan, hjelpe jøder fra andre land hvor det var mye vanskeligere å komme ut. De reiste gjennom Iran, Irak og Syria. Underveis kunne jøder som ønsket å komme unna, ganske enkelt slutte seg til de afghanske jødene og late som om de var familiemedlemmer.

Etter hvert, og på mange forskjellige måter, har nesten alle jødene i den arabiske verden kommet seg ut. De fleste er dradd til Israel. Det har flyktet flere jøder fra arabiske land enn arabere fra Israel. I Iran er det fremdeles noen tusen jøder igjen, men stadig flere drar.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart