Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Gissel ble holdt fanget hos FN-lærer

Israelske gisler ble overlevert til Røde Kors av Hamas på Gazastripen den 28. november 2023. (Foto: Flash90)
Et annet gissel ble holdt fanget av en lege på Gaza.

Et av gislene som nylig er blitt løslatt fra Gazastripen sier at han ble holdt fanget i 50 dager på loftet til en lærer som jobber for FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten (UNRWA), skriver Jerusalem Post. UNRWA driver flere skoler på Gazastripen.

Gisselet har også forklart at læreren som holdt han fanget var far til 10 barn. Det israelske gisselen fikk knapt mat eller medisinsk hjelp i løpet av fangenskapet og ble låst inne på loftet av den FN-ansatte læreren.

MIFF har opp gjennom årene skrevet om hvordan ansatte i UNRWA har hatt tette bånd til Hamas og at det har vært hatopplæring i de FN-drevne skolene. Hatopplæringen førte i fjor til at EU kuttet i den økonomiske støtten til UNRWA – mens Norge valgte å øke den.

Mer enn 100 av Hamas-terroristene som deltok i massakren på Israel 7. oktober hadde blitt utdannet ved en av de FN-drevne skolene på Gaza.

Nylig kunngjorde Tyskland at de vil fryse all økonomisk støtte til UNRWA på Gazastripen frem til videre. Tyskland har de siste fem årene vært en av UNRWAs største givere med nesten ti milliarder kroner i støtte.

Norge er en av de største økonomiske bidragsyterne til UNRWA.

Et annet gissel skal ha blitt holdt fanget av en lege på Gazastripen, som behandlet pasienter samtidig som han holdt gisselet fanget.

Onsdag kveld ble 12 nye israelske gisler løslatt fra Hamas-fangenskap. Siden fredag er 73 israelske gisler blitt sluppet fri. Også torsdag og fredag skal nye gisler etter planen løslates. Fortsatt er det rundt 150 gisler igjen på Gaza. Det yngste gisselet, Kfir på bare 10 måneder, er fortsatt ikke løslatt fra fangenskap.

Nå sier Hamas at Kfir, broren Ariel (4) og moren Shiri er drept.

Dette er de israelske gislene som ble løslatt fra Hamas sitt fangenskap onsdag kveld.

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart