Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Grass-dikt er skammelig

Den tyske forfatteren Günter Grass var i sin ungdom medlem av Waffen SS. (Foto: flickr.com)
Den tyske forfatteren Günter Grass var i sin ungdom medlem av Waffen SS. (Foto: flickr.com)
Statsminister Benjamin Netanyahu slår tilbake mot den tyske forfatteren Günter Grass: "Det er Iran, ikke Israel, som truer med å ødelegge andre land."

Statsminister Benyamin Netanyahu fordømte den tyske forfatteren Günter Grass og diktet han nylig publiserte, som angriper Israel og sier landet er en trussel mot verdensfreden.

– Den skammelige sammenlikningen Grass gjorde mellom Israel og Iran, sier veldig lite om Israel, men meget mye om Grass, sa Netanyahu torsdag.

– Hvorfor sier jeg kun nå […] at atommakten Israel setter en skjør verdensfred i fare? Fordi det må bli sagt, det som kanskje er for sent å si i morgen, skriver Grass i sitt nye dikt, som ble publisert på tysk i avisen Sueddeutsche Zeitung. Diktet skapte rabalder både i Israel og i Tyskland.

Ikke Israel som truer andre land
– Det er Iran, ikke Israel, som truer med å ødelegge andre land. Det er Iran, ikke Israel, som støtter terrororganisasjoner, som skyter raketter mot uskyldige sivile. Det er Iran, ikke Israel, som støtter den syriske massakren. Det er Iran, ikke Israel, som kaster stein mot kvinner, henger homoseksuelle og brutalt undertrykker titusenvis av sine borgere, sa Netanyahu i respons til diktet.

Netanyahu snakket også om det faktum at for seks år siden innrømmet Grass at han hadde vært medlem av Waffen SS i sin ungdom.

– I seks tiår skjulte Grass sin fortid, og det kommer derfor ikke som noen overraskelse at han ser på den eneste jødiske staten i verden som en trussel mot verdensfreden og er i mot dens evne til selvbeskyttelse, sa Netanyahu.

Statsministeren oppfordret «ærlige folk rundt om i verden om å hardt fordømme disse skammelige og uvitende uttalelsene.»

Grass er i tillegg til sitt forfatterskap kjent for å være kritisk til vestlige militærintervensjoner, slik som i Irak. I diktet «Det som må bli sagt» fordømte han også tyske våpensalg til Israel. Flere aviser trykket diktet onsdag.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart