Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hamas og Fatah vil hindre undervisning om Holocaust

Verken Hamas eller Fatah ønsker å la sine barn høre om jødenes grusomme lidelser under Det andre verdenskrig.

I flere år har det vært kjent at FN-skolene på Gaza-stripen ikke nevner Holocaust i pensumlitteraturen. Slik skal det fortsette, dersom Hamas og Fatah får viljen sin.

De to ledende palestinske bevegelsene lover å forhindre FNs organ for palestinske flyktninger (UNRWA) å gi undervisning om Holocaust på organisasjonens skoler. Hamas og Fatah ser på UNRWAs planer om å innføre Holocaust-undervisning som en «provokativ handling», rapporterer journalist Khaled Abu Toameh i Jerusalem Post.

Bryter med kulturen
Hamas-regjeringen på Gaza-stripen mener FNs ønske om å inkludere Holocaust på læreplanen er en «utfordring for palestinernes følelser.»

UNRWA har tydeligvis en politisk agenda overfor palestinerne som ikke tjener palestinernes interesser og «bryter med kulturen deres og uforanderlige verdier», skriver Hamas.

Uønsket normalisering
En annen grunn terrorgruppen oppgir i pressemeldingen er at det kan føre til en uønsket normalisering av forholdet til Israel.

– Dette er et forsøk på å påføre oss en normaliseringskultur med okkupasjonen. De ønsker at vi skal akseptere eventyrene og løgnene for å vinne sympati, skriver de.

– Åpenbar innblanding
Heller ikke i et fag om menneskerettigheter skal Holocaust nevnes.

– Dette er en åpenbar innblanding i palestinernes interne anliggender og et brudd med reguleringene som har eksistert siden etableringen av UNWRA, skriver Hamas.

Kulturelt lovbrudd
Nå ønsker de at palestinerne skal konfrontere dette «mistenkelige komplottet» som de i pressemeldingen definerer som et «kulturelt lovbrudd». I stedet burde skolene undervise klassene i «okkupasjonens terror og rasisme», skriver Hamas.

Fatah støtter Holocaust-nekt
Også Fatahs talsmann på Gaza-stripen og leder for PLOs flyktningavdeling, Zakariya al-Agha, sier han er imot FN-organets planer.

Også en talsmann for partiet på Vestbredden, Salah al-Wadiyeh fordømmer planene. Han hevder Holocaust er «en stor løgn».

– Palestinerne vet bedre enn noen andre folk historien til sine fiender og deres falske krav og løgner, sier al-Wadiyeh.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart