Tyrkias statsminister Receo Tayyip Erdogan. (Foto: UNAOC)
Tyrkias statsminister Receo Tayyip Erdogan. (Foto: UNAOC)

– Tyrkia og Egypt forent mot Syria og for palestinerne

Erdogan (bildet) og Morsi ber Russland, Kina og Iran trekke tilbake sin støtte til Bashar Assad-regimet i Syria og sier de vil stå sammen mot israelsk "statsterrorisme".

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Forholdet mellom Egypt og Tyrkia på den ene siden og Syria på den andre, tilspisser seg ytterligere. Egypts president Mohammed Morsi besøkte søndag Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan i Ankara. Der styrket de sine felles interesser, samtidig som de rettet kraftig kritikk mot Syria-president Bashar Assads regime og Assads støttespillere. Begge talte også ved Rettferdighets- og utviklingspartiets markering av tiårsjubileum i Ankaras regjeringskorridorer.

– Hendelsene i Syria er århundrets tragedie. Vi vil være på det syriske folks side helt til blodbadet stanser, det onde regimet er fjernet og det syriske folk oppnår sine rettigheter, sa Morsi.

Støtter palestinerne
På sin side rettet Erdogan kritikken mot Russland, Iran og Kina, for sin støtte til Assad-regjeringen i konflikten.

– Vi ber Russland, Kina og Iran: Vær så snill å tenk gjennom deres standpunkt på nytt. Historien vil ikke tilgi dem som stod sammen med hjerteløse regimer, hevdet han.

En annen person på talerlisten var Hamas-leder Khaled Mashaal, som skrøt uhemmet av Egypts nye president.

– Under Morsis lederskap har våre palestinske brødre på Gaza-stripen og i alle andre palestinske byer kunnet puste lettere, sa Mashaal.

Imot Israels «statsterror»
Både Erdogan og Morsi lovet at de ville støtte palestinerne i kampen mot Israels «statsterrorisme», melder Ha’aretz.

– Vi kan aldri nøle med å gi en hjelpende hånd til folket på Gaza-stripen, våre naboer og brødre, samt innbyggerne på Vestbredden og palestinerne over alt, sa den egyptiske presidenten.

Kalte Israel okkupert område
En av Morsis nærmeste medarbeidere, rådgiver Mohammed Saif Al-Dawla, avslørte i et intervju med Al-Youm A-Sabi søndag hva hans egentlige holdning til Israel er.

– Det finnes et land ved Egypts østlige grense kalt det okkuperte arabiske Palestina. Dette vil være dets navn inn til verdens undergang, som et nasjonalt prinsipp og en historisk sannhet, sa Al-Daiwa på spørsmål om Egypts relasjoner til Israel.

Videre hevdet han at da Camp David-avtalen ble undertegnet i 1979, ble Israels sikkerhet prioritert høyere enn Egypts nasjonale sikkerhet.

Etter at Mohammed Morsi ble valgt til president har han ikke brukt navnet Israel noen gang i offentlig sammenheng, ifølge israelsk utenrikstjeneste.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart