Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Tyrkia og Egypt forent mot Syria og for palestinerne

Tyrkias statsminister Receo Tayyip Erdogan. (Foto: UNAOC)
Tyrkias statsminister Receo Tayyip Erdogan. (Foto: UNAOC)
Erdogan (bildet) og Morsi ber Russland, Kina og Iran trekke tilbake sin støtte til Bashar Assad-regimet i Syria og sier de vil stå sammen mot israelsk "statsterrorisme".

Forholdet mellom Egypt og Tyrkia på den ene siden og Syria på den andre, tilspisser seg ytterligere. Egypts president Mohammed Morsi besøkte søndag Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan i Ankara. Der styrket de sine felles interesser, samtidig som de rettet kraftig kritikk mot Syria-president Bashar Assads regime og Assads støttespillere. Begge talte også ved Rettferdighets- og utviklingspartiets markering av tiårsjubileum i Ankaras regjeringskorridorer.

– Hendelsene i Syria er århundrets tragedie. Vi vil være på det syriske folks side helt til blodbadet stanser, det onde regimet er fjernet og det syriske folk oppnår sine rettigheter, sa Morsi.

Støtter palestinerne
På sin side rettet Erdogan kritikken mot Russland, Iran og Kina, for sin støtte til Assad-regjeringen i konflikten.

– Vi ber Russland, Kina og Iran: Vær så snill å tenk gjennom deres standpunkt på nytt. Historien vil ikke tilgi dem som stod sammen med hjerteløse regimer, hevdet han.

En annen person på talerlisten var Hamas-leder Khaled Mashaal, som skrøt uhemmet av Egypts nye president.

– Under Morsis lederskap har våre palestinske brødre på Gaza-stripen og i alle andre palestinske byer kunnet puste lettere, sa Mashaal.

Imot Israels «statsterror»
Både Erdogan og Morsi lovet at de ville støtte palestinerne i kampen mot Israels «statsterrorisme», melder Ha’aretz.

– Vi kan aldri nøle med å gi en hjelpende hånd til folket på Gaza-stripen, våre naboer og brødre, samt innbyggerne på Vestbredden og palestinerne over alt, sa den egyptiske presidenten.

Kalte Israel okkupert område
En av Morsis nærmeste medarbeidere, rådgiver Mohammed Saif Al-Dawla, avslørte i et intervju med Al-Youm A-Sabi søndag hva hans egentlige holdning til Israel er.

– Det finnes et land ved Egypts østlige grense kalt det okkuperte arabiske Palestina. Dette vil være dets navn inn til verdens undergang, som et nasjonalt prinsipp og en historisk sannhet, sa Al-Daiwa på spørsmål om Egypts relasjoner til Israel.

Videre hevdet han at da Camp David-avtalen ble undertegnet i 1979, ble Israels sikkerhet prioritert høyere enn Egypts nasjonale sikkerhet.

Etter at Mohammed Morsi ble valgt til president har han ikke brukt navnet Israel noen gang i offentlig sammenheng, ifølge israelsk utenrikstjeneste.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart