Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Norsk Folkehjelp pisker opp til hat mot Israel

68 lastebiler med humanitær hjelp kom inn i Gaza 2. november 2023. (Foto: COGAT)
Med sin demoniserende retorikk er Norsk Folkehjelp med på å piske opp Israel- og jødehat.

«Den ustoppelige bombingen og utsultingen av det palestinske folket i Gaza må stanse. De pågående bruddene på folkeretten må ta slutt,» uttalte Per Nergaard, fungerende generalsekretær i Norsk Folkehjelp, til organisasjonens nettside 1. november. To dager senere blir det gjentatt på Twitter/X.

Feil 1. Israels bombing retter seg mot den militære kapasiteten til Hamas, Islamsk Jihad og de andre terrororganisasjonene på Gaza-stripen.

Torsdag 2. november opplyste en IDF-kilde til Jerusalem Post at Israel har rammet 11.000 mål på Gaza-stripen siden 7. oktober. Dersom Israel var ute etter å ramme «det palestinske folket», ville dødstallene i Gaza vært mye, mye høyere. Selv om man tar dødstallene fra Hamas-myndighetene alvorlig, noe man absolutt ikke bør gjøre, viser tallene at mindre enn én palestiner i gjennomsnitt er drept per israelsk bombemål. Det vitner om at Israel ikke går etter menneskemengder, men etter militære mål og terrorister. Dessverre blir også sivile skadelidende, men dette er ikke ønsket fra Israels side.

Feil 2. Allerede i 2021 hevdet Norsk Folkehjelp at det «det er stor mangel på mat» på Gaza-stripen. MIFF skrev den gang: «I oktober [2021] ble det, ifølge FNs tall, levert 10.561 semitrailere med varer til Gaza gjennom israelske grensestasjoner. Kun 2771 av disse var matprodukter. 97 prosent av leveransene ble av FN kategorisert som kommersielle, 3 prosent som humanitære. Hvis det mangler mat på Gaza-stripen er det fordi kjøpmennene ikke kjøper inn nok varer til sine kunder, men det kan vi vanskelig forestille oss.»

Hvis det er noen som sulter på Gaza-stripen, så er det Hamas som har ansvaret. Terrororganisasjonen har i årevis bygget opp lagre av drivstoff, mat og medisiner, i tillegg til ammunisjon og våpen, skrev New York Times 27. oktober. De baserte seg på arabiske og vestlige kilder. Hamas har nok materialer på lager til å krige i tre til fire måneder uten nye forsyninger, sier en høytstående libanesisk kilde til den amerikanske avisen.

Hamas har lagrene sine i underjordiske anlegg, uten å gi tilgang til sivilbefolkningen. Det er rapportert at Hamas gir drivstoff for å holde strømaggregatene ved sykehusene i gang. Dette er fordi Hamas har bygget kommandosentraler under sykehusene, og er derfor interessert i at sykehusene ikke blir evakuert.

Israel åpner nå for at humanitær hjelp skal komme inn til sivilbefolkningen. Israel er ikke ute etter «å utsulte det palestinske folket». Senest i går kom 68 lastebiler med internasjonal humanitærhjelp inn på Gaza via Egypt, med medisiner, mat og vann. En mekanisme for humanitær hjelp er nå på plass i regi av USA, Israel og Egypt.

Det er Hamas som begår krigsforbrytelser, ikke Israel. Ja, Hamas må holdes ansvarlige for tredoble krigsforbrytelser. Deres barbariske angrep på israelske byer er en krigsforbrytelse. Deres bruk av sivile i Gaza som menneskelige skjold (sammen med deres overtakelse av moskeer, skoler og sykehus som baser for militære aksjoner og lagring av våpen er en annen krigsforbrytelse i tillegg. Og deres innsats for å vanskeliggjøre evakuering av sivilbefolkningen fra krigssonen (og i hvert fall i ett tilfelle deres bombing av en sivil evakueringskonvoi som resulterte i mer enn 80 døde), representerer et tredje lag krigsforbrytelser.

Jan Benjamin Rødner, nestleder i MIFFs hovedstyre, reagerer sterkt på Norsk Folkehjelps framstilling både i 2021 og 2023.

– Det blir særdeles klart at Norsk Folkehjelp og alle andre som i årevis har spredt slike usanne påstander må ha gjort det mot bedre vitende. De har jo sine folk på bakken og må ha visst bedre. Dette blir ytterligere understreket når det nå blir klaget over at så få lastebiler slipper inn med varer og de understreker gjerne at det trenges 200 lastebiler hver eneste dag. Det betyr at de må ha visst at deres påstander om våpenkontrollen som de gjerne karakteriserer som blokade og påstår at Gaza er okkupert, er usann propaganda, kommenterer Rødner.

Les mer i Her blir løgner og halvsannheter om Gaza og Hamas avslørt.

Les alle MIFFs faktasjekker under den pågående krigen.

10 prosent i den generelle befolkningen og 17 prosent blant norske muslimer mener «vold rettet mot jøder kan forsvares med tanke på hvordan Israel behandler palestinerne». Når Norsk Folkehjelp fremstiller Israel på en så feil og demoniserende måte, er de med på piske opp en stemning som blir livsfarlig for den lille jødiske minoriteten i Norge. På mandag rykket den jødiske menigheten i Oslo ut med en alvorlig bekymringsmelding om situasjonen.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart